Annonce
Indland

Beredskab sender forstærkning til oversvømmede byer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Flere steder i landet er veje blevet oversvømmet. På Vestsjælland er motorvej blevet ramt af jordskred.

15.000 liter vand i minuttet.

Beredskabsstyrelsen måtte fredag aften sende en meget effektiv pumpe til Vejle for at fjerne store vandmængder fra byens gader.

Flere byer har - i kølvandet på de seneste dages regnvejr - fået assistance fra Beredskabsstyrelsen. Både i form af pumpeudstyr og mandskab.

Det fortæller vagthavende officer i Beredskabsstyrelsen Helle Noppenau.

- Vi har primært assisteret beredskaberne i Syd- og Sønderjylland.

- Der har været behov for at flytte store mængder vand på kort tid. Til det har vi blandt andet brugt en højkapacitetspumpe, der kan pumpe 15.000 liter vand på et minut, forklarer hun.

Beredskabsstyrelsen har hentet udstyr og mandskab fra flere afdelinger på tværs af landet for at hjælpe med at fjerne vand fra Hejsager ved Haderslev, Aabenraa, Sommersted og Vejle.

Mens beredskaberne har arbejdet hårdt for at pumpe vand væk fra gader og beboelsesområder fredag aften og natten til lørdag, har beredskaberne lørdag formiddag skruet ned for blusset.

- Det er især i nærheden af åer, hvor vandstanden er steget kraftigt, at vi har været nødt til at træde til med hjælp.

- Men indsatsen er ved at aftage, fordi der ikke kommer mere regn. Efter det er blevet lyst, kan vi se, at vandet er begyndt at falde, fortæller Helle Noppenau lørdag formiddag.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) faldt der fredag mest regn i Syd- og Sønderjylland, en del af Midtjylland, på Fyn og store dele af Sjælland.

Det oplyser meteorolog Klaus Larsen til DR.

Vejen i Sydjylland har fået den største mængde regn. Her faldt der ifølge meteorologen 49 millimeter i løbet af ét døgn. I Vejen plejer den gennemsnitlige mængde nedbør for en måned at være 94 millimeter.

Selv om Beredskabsstyrelsen har koncentreret sig om Syd- og Sønderjylland, har det kraftige regnvejr også sat sig præg på Fyn og Sjælland.

Eksempelvis blev Kalundborgmotorvejen ved Regstrup på Vestsjælland ramt af et jordskred fredag aften som følge af de massive regnmængder.

Det skriver TV2, som beretter, at jordskreddet skete flere steder med få hundrede meters mellemrum langs motorvejen.

/ritzau/

Annonce
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];