Annonce
Assens

Bente holder jul for alle i forsamlingshuset

Bente Sørensen, værtinde i Verninge Forsamlingshus, håber, at mange vil være med, når hun inviterer til juleaften 24. december i forsamlingshuset. Foto: Nina Vibe Petersen
Verninge Forsamlingshus danner rammen om en rigtig juleaften med julemad, dans om juletræet og hygge om aftenen 24. december.
Annonce

Verninge: Når Bente Sørensen inviterer til juleaften 24. december, er det selvfølgelig efter foreskrifterne med and, rødkål, risalamande og dans om et julepyntet træ.

Men hendes juleaften skiller sig alligevel ud fra mængden. På den rigtig gode måde.

Bente Sørensen er nemlig værtinde i Verninge Forsamlingshus, og hun har besluttet, at juleaften i år ikke skal fejres derhjemme, men i forsamlingshuset. Og at det ikke kun er familien, der er inviteret, men alle.

- Jeg kan godt tænke mig at holde jul for dem, der har lyst. Store som små, unge som gamle, siger Bente Sørensen, der derfor åbner dørene til Verninge Forsamlingshus klokken 17.

- Så kan de hygge og snakke lidt, og så regner jeg med, at vi spiser klokken 18. Det er selvfølgelig det traditionelle med andesteg og hvad dertil hører og risalamande. Så bliver der mandelgaver, og vi skal danse om juletræet, have kaffe og julegodter og bare hygge bagefter, så længe folk har lyst, forklarer Bente Sørensen.

Juleaften

Verninge Forsamlingshus holder 24. december juleaften for alle, der har lyst.

Dørene åbnes klokken 17, og en times tid senere serveres der and med alt det traditionelle tilbehør. Naturligvis følges der op med risalamande - og mandelgaver - inden der danses om juletræet, og der serveres kaffe og julegodter.

Der serveres sodavand, vin og øl - de to sidstnævnte også uden alkohol.

Alle kan deltage i juleaftenen - det vil sige, at man ikke behøver være ensom eller økonomisk trængt for at deltage. Man skal bare have lyst til at tilbringe en hyggelig juleaften sammen med folk, man måske ikke kender i forvejen.

Det koster 50 kroner at deltage.

Hvis man vil være med, skal man melde sig til senest 21. december. Tilmelding kan ske til forsamlingshusets værtinde Bente Sørensen på enten mail bente@verningeforsamlingshus.dk eller telefon 2639 3233. Bente Sørensen svarer også gerne på spørgsmål om arrangementet. /nvpe

Annonce

Giver af sig selv

Det er Bente Sørensen selv, der er kommet på ideen om at holde juleaften i forsamlingshuset.

- Jeg har gået med den i lang tid. Jeg har tit snakket med mine børn om det – de er voksne nu – og de synes, det er en megagod ide, og min kæreste synes også, det er en god ide. Nu har jeg så forsamlingshuset, hvor jeg driver min forretning, så det er nu, jeg gør det.

- Jeg vil gerne bruge mig selv på denne måde. Jeg har faciliteterne, og jeg kan godt lide at lave mad. Og så har jeg overskud til det, nu hvor jeg har voksne børn, som gerne vil deltage, fortæller Bente Sørensen, der ikke før har holdt juleaften på denne måde, men kan huske juleaftener fra barndommen med mange omkring bordet.

- Førhen var vi mange til jul på gården hos min farmor og farfar. Der var vi 15-20 stykker, for der samledes vi fra nær og fjern.

Annonce

Åbent for alle

Der er også en anden grund til, at Bente Sørensen vil holde juleaften med familien og folk, hun ikke kender på forhånd.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme ud over julegaveræset, for jeg synes ikke, det er det vigtigste i julen. Jeg vil hellere bare have, at vi er sammen og hygger os med god mad.

- Det handler om at være sammen. Det er guld værd i forhold til gaver. For mig kan de være lidt lige meget. Jeg giver gaver til mine børn, men det er bare ikke altafgørende for, om det er en god juleaften, mener Bente Sørensen.

Og den tanke er andre med på. Siden Bente Sørensen begyndte at reklamere for arrangementet på Facebook, er hun blevet ringet op af en mand, der vil levere et juletræ, mens en anden mand sørger for, at julemusikken vil akkompagnere middagen.

- Folk er med på den, siger Bente Sørensen, der har fået de første tilmeldinger.

Som tingene står nu, bliver de 20 omkring bordet - inklusiv Bente Sørensen og hendes familie.

- Folk skal lige have lov til at tænke lidt over det, og så skal de nok komme. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Og folk er også begyndt at melde sig til. Det er rigtig dejligt.

- Der er plads til mange. Forsamlingshuset kan rumme 150 mennesker. Lige nu er vi omkring 20, og det er fint. Bliver 30, 40, 50 er det også fint. Alle er så velkomne, siger Bente Sørensen og understreger, at man ikke behøver være alene juleaften eller i pengenød for at deltage.

- Det kan også være ægteparret, som ellers skulle have siddet alene, fordi børnene er hos svigerfamilien, peger hun på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce