x
Annonce
Assens

Bent og Lene passer deres arbejde med et vågent blik på termometeret

Bent Johansen er dagplejer sammen med sin hustu Lene Johansen. Hun har været dagplejer i 16 år, han i 10 år. Privatfoto
Dagplejer-ægteparret Bent og Lene Johansen har i denne uge været hurtigere end normalt til at finde termometeret frem, hvis et af deres dagpleje børn viser tegn på sygdom.

Nårup: Bent og Lene Johansen arbejder ligesom så mange andre hjemme for tiden. Men for dem gør det ikke den store forskel. Ægteparret er nemlig dagplejere og arbejder altid hjemmefra.

Bent og Lene indgik i den uge, der netop er gået, i Assens Kommunes nødberedskab på dagtilbudsområdet, hvor forældre kan få pasning til deres børn, hvis de varetager kritiske funktioner i samfundet og/eller ikke har andre muligheder for at få passet deres børn.

Fire dagplejebørn fra Tommerup-området har behov for nødpasning, og blev samlet hos ægteparret, der er det eneste dagplejehus i området, som har haft åbent i denne uge. Tre af børnene, hvoraf de to er et søskendepar, var i forvejen tilmeldt dagplejen i Nårup.

- Vi havde det nok lidt på fornemmelsen, da vi kunne se, at tre af vores børn havde behov for pasning. Vi har det fint med det, og vi er ikke meget nervøse, siger Bent Johansen.

- Men vi snakker selvfølgelig om smittefare, vi gør rent og spritter af, og vi er ekstra opmærksomme på, om børnene pludselig får feber. Under normale omstændigheder kunne vi måske godt lægge et barn med lidt feber ud at sove, så forældrene kunne hente det efter middagsluren. Det vil vi ikke gør nu, sagde Bent Johansen tidligere på ugen.

Annonce

Dagene i dagplejerhjemmet i Nårup er forløbet omtrent som det plejer.

Bent og Lene har været meget udenfor med børnene, og det flugter godt med Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende corona-smitte, men under normale omstændigheder er de også ude hver dag, fortæller ægteparret.

- Vi har måske ikke givet dem helt så mange krammere som normalt, men vi løfter dem jo op, giver dem mad og sådan noget. Det kan man jo ikke gøre på to meters afstand påpeger Bent Johansen.

I den kommende uge holder ægteparret en uges på forhånd planlagt ferie og indgår derfor ikke i nødpasningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce