Annonce
Sydfyn

Ben & Jerrys is-forretning åbner i Frederiksgade

I denne uge åbner der en Ben & Jerrys isbutik i Frederiksgade i Svendborg; den første på Fyn, fortæller ejeren Ashkan Khani, der også ejer Burgermania i samme gade. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Ny is-forretning med det amerikanske is-brand, Ben & Jerry, åbner i denne uge i Svendborg. Det er den første Ben & Jerrys isforretning på Fyn, lyder det fra ejeren, Ashkan Khani, der i forvejen ejer Burgermania i Frederiksgade, hvor isbiksen også skal ligge.

Svendborg: Ben & Jerrys blev etableret i Vermont i USA i 1978 under beskedne forhold. Men siden har virksomheden vokset sig stor; også i Danmark, hvor den første Ben & Jerrys isforretning på Fyn åbner i Svendborg i løbet af denne uge.

- Jeg har valgt at den skal ligge i forbindelse med vores lokaler i Frederiksgade, hvor Burgermania ligger, fortæller ejeren af burgerrestauranten, Ashkan Khani.

- Den skal ligge der, fordi gaden begynder at blive mere hyggelig, og der kommer flere og flere mennesker, så jeg synes, det passer rigtig godt sammen, siger Ashkan Khani.

Han fortæller, at valget faldt på Ben & Jerrys, fordi han er fascineret af virksomhedens historie. Og et kig på hjemmesiden fortæller da også en historie, der passer som fod i hose ind i den amerikanske drøm, hvor alle, der vil, kan drive det vidt.

Ben & Jerrys startede i 1978 på en nedlagt tankstation, hvor iværksætterne begyndte at lave is på baggrund af et brevkursus.

Siden voksede virksomheden sig til og har i løbet af årene arbejdet for at forbedre forhold for landmænd og drive landbrug i en mere bæredygtig retning ved blandt andet at sige nej til GMO, foruden man forsøger at være en aktiv spiller i fairtrade, står der på virksomhedens hjemmeside.

Mange vil måske vide, at Ben & Jerrys is ikke er den billigste is på markdet, og det erkender Ashkan Khani også.

- Men jeg har fået mulighed for at sælge det til rimelige priser, hvor alle kan være med, lover han og fortæller, at forretningen åbner i løbet af ugen.

- Vi laver en såkaldt soft opening, hvor vi lærer, mens vi betjener kunder, og så laver noget mere markedsføring på et senere tidspunkt. Nu skal vi bare i gang. Og have noget solskin, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce