Annonce
Erhverv

Bygninger på 10 etager og motorvejsstop med restauranter og benzinstation: Stort erhvervsområde på vej i Odense

Sådan forestiller arkitekter sig, at det færdigbyggede erhvervsområde vil se ud, når man ser på det i fugleperspektiv fra sydvest. Motorvejen er nederst til højre. Bortset fra Coops store lager bagerst til venstre eksisterer ingen af bygningerne på illustrationen i dag. Det er slet ikke sikkert, at de faktiske byggerier vil se sådan ud. Illustration: Årstiderne Arkitekter.
Et hotel i 10 etager, bilforhandlere og et stort motorvejsstop med restauranter og benzinstation er nogle af de byggerier, som Jens Belling og Niels Thorborg i Odense håber kommer til deres erhvervsområde til 300 millioner kroner.

Odense: Får Odense et stort hotel med markant udseende op til motorvejen? Og vil bilisterne på motorvejen kunne køre fra og finde et serviceområde med fast food-restauranter og servicestationer? Det håber Niels Thorborg og Jens Belling, der sælger et kæmpestort areal i på Hestehaven i det sydlige Odense.

Det nye erhvervsområde er på 315.000 kvadratmeter svarende til 31,5 hektar og består af den ubebyggede del af det tidligere Roulunds Fabrikker især firmaets enestående racerbane til prøvekørsel af dets bremser. Siden er banen blevet gennemskåret af flere veje, blandt andet den nye motorvejsafkørsel 50 tæt på det kommende nye sygehus.

- Derfor er det en usædvanlig attraktiv beliggenhed til mange formål, der er både synlighed fra motorvejen og meget lette tilkørselsforhold. Det er det bedste erhvervsjord i Odense, mener ejendomsmægler Jesper Engskov fra ejendomsmæglerfirmaet Nordicals afdeling i Odense, der står for salget.

Annonce
Ejerne og Odense Kommune håber, at der bliver opført nogle høje og markante bygninger tæt på motorvejen. Illustration: Årstiderne Arkitekter.

Markant bygning ønskes

Ejerne og Odense Kommune ønsker sig, at området kommer til at indeholde et eller flere store, markante byggerier, der tydeligt viser de mange motorvejsbilister, at de nu er i Odense. Derfor er der sat plads af til to bygninger på 10 etager, håbet er, at det kan tiltrække et hotel eller kongrescenter eller måske en flot kontorbygning. Der slås på, at der ud over bilister er stor tilgængelighed for rejsende med letbanen, der får station tæt på.

Ejendomsmægleren mener, at også et motorvejsstop med restauranter, servicestation og lignende er naturligt på stedet. Noget tyder på, at andre er enige, for der er allerede solgt grunde til koncernen, der står bag Sunset Boulevard, Burger King og andre restauranter samt til benzinselskabet OK.

Området er også beregnet til særligt pladskrævende butikker som byggemarkeder og bilforhandlere, og bilgrossisten Nic. Christiansen Gruppen sikret sig en grund. Derudover kan man ifølge lokalplanen opføre ejendomme til kontorer, lager og logistik samt lettere produktion.

Omkring 300 mio. kr.

Priserne varierer fra område til område, i meget runde tal er der lagt op til en samlet værdi på omkring 300 millioner kroner.

Jorden ejes af Jens Belling, Middelfart, der også ejer Hotel H.C. Andersen i Odense, og Niels Thorborg, der er bedst kendt som ejer af L'Easy og OB. Selve den tidligere Roulunds-fabrik blev sidste år solgt til Coop, der i mange år har lejet bygningen til et stort lager.

Selv om Jesper Engskov er begejstret over området, bliver det hele ikke solgt lige foreløbig.

- Det vil tage flere år. Det er et meget stort areal, og hvis en virksomhed for eksempel skal flytte hertil, tager det lang tid for den at undersøge alle omstændigheder og træffe beslutningen, siger ejendomsmægler Jesper Engskov.

De røde områder er til salg - bortset fra enkelte, mindre arealer, der allerede er solgt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce