Annonce
Sydfyn

Bekymring for Ærøs Foreningsliv: Der er en mangel på ildsjæle

Røde Kors Butikken i Ærøskøbing mangler ligesom mange andre foreninger på øen frivillige, der gerne vil lave lidt ekstra for den gode sags tjeneste. Foto: Michael Printzlau
Frivilligkoordinator hos Røde Kors Ærø mener, at der mangler flere folk, der vil lægge noget arbejde i Ærøs foreningsliv, og sker det ikke, er han bekymret for fremtiden.

Ærø: En lille tilbagegang for foreningslivet.

Sådan kan det opsummeres, hvis frivilligkoordinator hos Røde Kors på Ærø, Claus Nielsen, skal kigge på de lidt større linjer for Ærøs frivillige arbejde under pandemien. Han er også bekymret for øens fremtidige foreningsliv.

- Mange har jo ladet være med at betale kontingenter, fordi de ikke har følt, at de har kunnet få noget for pengene, siger han.

Annonce

Og det tror han kommer til at være meget afgørende for foreningslivet, for før verden kommer op på fuld skrue igen. Kan det godt ske, at der er nogle ting, der simpelthen eksisterer længere, fordi den økonomiske opbakning er væk.

Claus Nielsen håber, at fremtidens frivillige arbejde på Ærø snart bliver styrket med flere ildsjæle. Arkivfoto: Michael Printzlau

Men det er ikke kun monetært, hvor problemerne er, det er også, at få folk til at tage lidt mere ansvar.

-  Det er blevet sværere at få nogle medlemmer til at tage en tillidspost, blive bestyrelsesmedlem, blive leder af et eller andet det har altid været op ad bakke, men det er om muligt mere op ad bakke nu. Er mit indtryk, fortæller Claus Nielsen.

Han henviser til, at Ærø altid har haft et fantastisk foreningsliv, men utroligt mange foreninger på så lille en ø.

- Der er stor tilslutning til at være medlem af ting, men så fra at være medlem til så at gå ind aktivt og tage en rolle i en forening, der er altså lang vej, og det er der, hvor jeg bliver bekymret, for uden folk der lægger noget arbejde i det, så dør de tiltag og arrangementer, som foreningerne står for.

For at byrden ikke skal være for stor, er det derfor blevet normalt, at man påtager sig noget ansvar i nogle små teams, så i stedet for at sidde ene mand med det hele, så er man i stedet tre, og det letter byrden gevaldigt, mener Claus Nielsen.

Egne udfordringer

- Jeg vil sige, at vi har været udfordret af det, man kan kalde en coronaforsigtighed, siger Claus Nielsen.

Coronaen har givet mange nye udfordringer, og det er også tilfældet i hos Røde Kors på Ærø.

Da butikken i Ærøskøbing skulle genåbne, hvor Claus Nielsen selv er frivillig, sendte de en mail ud til medlemmerne, hvori der stod, at de måtte gøre op med dem selv, om de havde lyst til at komme. Hvor der var et par stykker, der sagde, at det ville de gerne vente lidt med.

- Og det havde vi selvfølgelig fuld respekt for. Omvendt har vi så været heldige, at der er kommet nogle nye frivillige ind i foreningen, da de har savnet noget menneskekontakt og socialt samvær. Så det har ikke været katastrofalt for os, siger Claus Nielsen.

Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce