Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bekymret borgmester: - Nu skal vi tage os sammen

Hans Stavnsager (S) er bekymret og ærgerlig over, at smittetallet stiger. Men han er ikke overrasket. Arkivfoto: Michael Bager
På baggrund af de seneste dages spredning af coronasmitte opfordrer borgmester Hans Stavnsager (S) alle til at passe på hinanden og overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Faaborg-Midtfyn: Smittetallet er steget og steget de seneste dage, og fredag er der væsentlig flere smittede per 100.000 borgere i Faaborg-Midtfyn end i nogen anden kommune på Fyn.

Det får den bekymrede mine frem hos borgmester Hans Stavnsager (S).

- Det er jeg rigtig ærgerlig over, lyder det.

Men borgmesteren er imidlertid ikke overrasket over, at smittetallet er steget igen fredag.

- Vi ved, at når der kommer et udbrud, så går der lidt tid, indtil de foranstaltninger, vi sætter i værk, får en effekt. Så det er ikke så overraskende, at det går opad i nogle dage. Men det er stadig ærgerligt og bekymrende, siger borgmesteren.


Hvis vi skal have bugt med det her, så er vi alle nødt til at tage os sammen.

Hans Stavnsager (S), borgmester


De foranstaltninger, han henviser til, indførte Faaborg-Midtfyn Kommune onsdag, da der blev konstateret et smitteudbrud på Seniorcenter Egebo, som er et bosted for udviklingshæmmede i Kværndrup. Her er 16 ud af 18 beboere og en medarbejder blevet testet positive for covid-19.

Foranstaltningerne er, at alle administrative medarbejdere i kommunen skal arbejde hjemmefra, at kommunale arrangementer aflyses, og at kommunen vil undersøge muligheden for besøgsrestriktioner på plejehjem og bosteder.

Der er dog ikke flere foranstaltninger på vej fra kommunalt hold.

- Da vi røg over et incidenstal på 50, så satte vi det i værk, som vi synes var nødvendigt. Skal der sættes mere i værk, så skal det komme fra de nationale myndigheder, siger borgmesteren.

For få dage siden slog borgmesteren et opslag op på Facebook, hvor han opfordrede til, at alle følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

"Hvis vi følger de anbefalinger, som vi alle sammen efterhånden kender så godt, skal vi nok få bugt med smitten. Men det kræver en ekstra indsats fra os alle. Det har vi gjort før - og det kan vi gøre igen. Pas på jer selv, jeres familie, jeres venner og jeres naboer," skrev han.

Den opfordring gentager han nu:

- Det er det, der skal til. Hvis vi skal have bugt med det her, så er vi alle nødt til at tage os sammen. Mange af os - og mig selv inklusive - tænkte hen over sommeren, at nu kan vi gradvist og lige så forsigtigt vende tilbage til normale tilstande. Men smitten er her jo stadig, og det viser sig, at der skal meget lidt til, før det begynder at sprede sig. Så vi er nødt til at komme tilbage til de gode vaner, vi havde i foråret, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce