Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bekymret bilist ringede 112: Det er jo direkte livsfarligt, det der!

Det så vildt ud, da den gamle Toyota ladvogn holdt med sit læs på parkeringspladsen ved Jem & Fix i Faaborg. Mens føreren af ladvognen var inde i Jem & Fix, så Per Larsen sit snit til at måle læssets højde - det var 3,30 meter højt. Og samtidig tjekkede han ud fra nummerpladerne, at bilen var indregistreret på Lolland-Falster. Privatfoto
Per Larsen fra Svendborg ringede 112, da han mandag eftermiddag fik øje på en gammel Toyota ladvogn med et 3,30 meter højt læs af pallekasser med planter. - Det var decideret livsfarligt, siger Per Larsen. Uheldigvis var politiet lige netop dér optaget af en stor aktion ved Rosengårdcentret i Odense. Men sagen bliver efterforsket.

Faaborg: Per Larsen fra Svendborg spærrede øjnene op, da han mandag eftermiddag kørte i bil ad rute 329 i retning mod Faldsled og Faaborg. Omkring Damsbo Skov kom han til at køre bag ved en ældre Toyota ladvogn.

Og hold nu op for et læs, der var på den bil. Det lignede noget fra Indien - en Tuk Tuk læsset med grøntsager eller noget i den retning.

På ladet af bilen var der læsset nogle høje "pallekasser", altså trækasser monteret på paller. Der var fire store kasser, læsset to og to oven på hinanden. Det så vanvittigt ud.

Annonce

- Det var decideret livsfarligt. Jeg tænkte, at hvis en af de kasser falder ned, vil nogen blive slået ihjel, fortæller Per Larsen, der fulgte efter bilen hele vejen til Jem & Fix i Faaborg, hvor den parkerede.

Det kunne ligne en grøntsagstransport i Indien, men det var altså det syn, der mødte Per Larsen fra Svendborg, da han mandag eftermiddag kørte på rute 329 omkring Damsbo Skov, på vej mod Faaborg. Privatfoto

Per Larsen fandt tommestokken frem

Mens føreren af ladvognen var inde i Jem & Fix, benyttede Per Larsen lejligheden til at finde en tommestok frem og måle, hvor højt læsset var. 3,30 meter.

Ud fra nummerpladen tjekkede han, hvor bilen var indregistreret. Lolland-Falster.

Så ringede han 112 for at alarmere politiet om, at det her var helt galt.

- Jeg sagde til politiet, at det var uforsvarligt, og at det var med livet som indsats. Hvis der sker noget, kan nogen blive slået ihjel. Men de sagde, at det kunne de ikke tage sig af, for de havde ikke biler til det, fortæller Per Larsen.

- Jeg synes, det er skræmmende, hvis politiet ikke har overskud til at tage sig af sådan noget. Det er forkasteligt, at man som borger skal udsættes for den risiko. Jeg håber virkelig ikke, at nogen er blevet slået ihjel, hvis bilen skulle hele vejen til Lolland-Falster med det læs, siger Per Larsen.

Han fortæller, at der var planter i de fire trækasser på bilen, og at den efter hans opfattelse havde noget med en planteskole at gøre. Ifølge Per Larsen var det en ældre mand, der kørte ladvognen.

Annonce

Politiet havde stor aktion i Odense

Avisen har spurgt Fyns Politi om bevæggrundene til ikke at rykke til Faaborg mandag eftermiddag klokken 16.45, og her forklarer Peter Haslund, linjechef for patruljetjenesten, at Per Larsen røg ind i et meget uheldigt tidspunkt.

- Netop på det tidspunkt havde vi den store hændelse ude ved Rosengårdcentret (knivbevæbnet mand, red.), så rigtig mange ressourcer var trukket derud. Derfor meddelte vi anmelderen, at vi ikke havde mulighed for at komme derned på det tidspunkt. Men vi forsøgte faktisk at få fat i det firma, som bilen er registreret i, men fik ikke fat i det.

Annonce

Efterforsker sagen

- Nu har vi fået dokumentation, som vi ikke havde i første omgang, og har sat den til videre efterforskning. Jeg ved, at en af vores efterforskere i dag har afhørt anmelderen, som har flere billeder. Så vi arbejder videre med sagen, fortæller Peter Haslund og tilføjer:

- Det kan godt være, vi ikke nåede at komme derud fra start, men så må vi løse den bagudrettet. Og den dokumentation, vi har fået, er i hvert fald rigelig til, at vi kan køre en efterforskning og se, om bilen ikke var uforsvarligt læsset. Det er der noget, der tyder på, når man ser de billeder. Der ser ud til være grobund for at komme efter ham, der har kørt bilen.

- Vores efterforsker har også forklaret anmelderen, at der var en stor hændelse, som vi var nødt til at prioritere. Under normale omstædigheder havde der været kapacitet til at sende en patrulje ud til sådan en opgave. Men vi var nødt til at prioritere sådan, fordi det var en noget kaotisk situation, som krævede en stor ressource. Det er jo det, vi sidder og må vægte hver dag. Det er selvfølgelig ofte det, der er beklageligt, når man sidder som anmelder. Men vi har kun det antal vogne, vi har. Og heldigvis er det ikke så ofte, at vi har så store hændelser, der kræver så mange ressourcer, siger Peter Haslund.

Den gamle Toyota ladvogn med højt læs ved Jem & Fix i Faaborg mandag eftermiddag. Privatfoto
Per Larsen fra Svendborg fulgte efter ladvognen hele vejen fra Damsbo Skov til Jem & Fix i Faaborg. Privatfoto
Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Nyborg For abonnenter

Nye skraldespande gør det umuligt for blinde at sortere: - Hvis jeg ikke havde min kone, ville alt ryge i den samme spand

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Annonce