Annonce
Nyborg

Bekymrede naboer: Børnehave kommer til at ligge klos op ad stort fabriksanlæg

Et af verdens største pyrolyseanlæg kommer til at ligge på Lindholm og får en børnehaven som nærmeste nabo. Det vækker nogen bekymring. Dronefoto: Michael Bager

Dialog og information skal forebygge nye konflikter mellem Elysium Nordic, kommunen og naboerne i det område, hvor et af verdens største pyrolyseanlæg skal ligge.

Nyborg: Elysium Nordics valg af Nyborg som hjemsted for et fabriksanlæg, der genanvender gamle bildæk, vækker glæde.

Men den er ikke ubetinget.

For det såkaldte pyrolyseanlægs nærmeste nabo bliver en børnehave.

Og det giver anledning til bekymring i et område af byen, hvor børnene og personalet i børnehaven på Provst Hjortsvej ikke er de eneste, der kan have grund til at modtage nyheden Elysium Nordics fabriksplaner i Nyborg med nogen skepsis.

Beboerne i området har nemlig en lang historie med et konfliktfyldt naboskab til virksomhederne på Lindholm.

Og som en af naboerne, Suzette Frovin, siger, så gælder det nu om at "holde tungen lige munden", hvis ikke det tætte naboskab mellem borgerne og virksomhederne på industrihavnen skal belastes yderligere.

Annonce
Suzette Frovin, nabo og byrådsmedlem for SF opfordrer til at holde tungen lige munden og sikre hensynet til det nye pyrolyseanlægs naboer.Foto: Vibeke Volder

Dialog og information

Suzette Frovin har som nabo til industriområdet på Lindholm og byrådsmedlem for SF i Nyborg to kasketter på.

Og det er i begge egenskaber hun opfordrer til at tage hensyn til naboerne.

Hun er glad for, at det er en virksomhed med et tydeligt grønt og bæredygtigt aftryk, der har meldt sin ankomst på havnen.

- Men det, der bekymrer mig, er placeringen. Der tænker jeg virkelig, vi skal holde tungen lige i munden, fordi vi har et boligkvarter og ikke mindst en daginstitution, der ligger lige op og ned af det område, hvor Elysium Nordic vil bygge sit fabriksanlæg, siger Suzette Frovin.

Formanden for Nyborg Kommunes Erhvervs- og Udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), er også opmærksom på problematikken.

- Naboerne og byens borgere i øvrigt skal selvfølgelig informeres om, hvad der nu skal ske. Vil det larme? Og hvad med røg og den slags? Derfor sætter vi nu også gang i en proces med dialog og information, så vi undgår mytedannelser på forhånd, siger Peter Wagner Mollerup.

Elycium Nordic oplyser, at naboer og andre interesserede i løbet af foråret vil blive inviteret til et informationsmøde om projektet.

Administrerende direktør Jens Elton Andersen mener imidlertid ikke, der er grund til bekymring.

- Hvis naboerne går op på støjvolden, kommer de til at se en meget stor kasse af en bygning, hvor produktionen foregår inden i. Der vil være en skorsten, hvor der kommer renset røg, der overholder alle miljøkrav, kommer op af. Der bliver heller ingen væsentlig larm. Der vil være nogle ventilatorer og nogle gummigeder der kører rundt udenfor, og nogle få lastbiltransporter. Desuden kommer der et skib ind én gang om måneden med gamle bildæk, oplyser Jens Elton Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce