Annonce
Odense

Bekræftet af mange kilder: Topbandemedlem fra Vollsmose optræder i gangstervideo

Det 31-årige bandemedlem fra Vollsmosegruppen optræder flere gange med maske og Adidas-trøje på videoen "Sort på Sort" med Chatle. Manden blev i juni hårdt såret under dramatisk skudopgør med Korsløkkegruppen, hvor den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail blev skudt og dræbt. Foto: Screendump fra Youtube
En 31-årig topfigur i den kriminelle Vollsmosegruppe, som i juni blev skudt i maven samtidig med, at en 31-årig somalisk mand blev skudt og dræbt, optræder flere gange i kritiseret gangstervideo "Sort på Sort" med Chatle. Det skriver TV 2 Fyn fredag.
Annonce

Vollsmose: En 31-årig topfigur øverst i hierarkiet hos den kriminelle bandegruppering Vollsmosegruppen optræder flere gange i den meget omtalte video "Sort på Sort" med rapperen Chatle.

Det skriver TV 2 Fyn fredag med henvisning til, at man har fået det bekræftet fra en lang række kilder med indgående kendskab til bandemiljøet i Vollsmose, ligesom Fyens Stiftstidende har fået det bekræftet af en kilde tæt på topfiguren i Vollsmosegruppen.

Den 31-årige mand optræder mindst to gange i videoen med sort maske, og i det ene tilfælde ses han også iført en Adidas-trøje. Han blev den 24. juni hårdt såret med to skud i maven under en dramatisk skudepisode i Egeparken med den rivaliserende bandegruppering Korsløkkegruppen.

Det var under samme skudepisode, at den 31-årige somalier Abdinur Mohamed Ismail blev skudt og dræbt, da han tilfældigt kom hjem og i færd med at parkere sin bil.

Abdinur Mohamed Ismail blev dermed et uskyldigt offer i konflikten mellem de to rivaliserende grupperinger, som for nylig fik Fyns Politi til at indføre visitationszone og strafskærpelseszone efter nye skyderier og slagsmål. De to grupperinger har siden nedlæggelsen af Black Army i 2017 været i konflikt med hinanden.

Annonce

Trist borgmester

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har ugen igennem slået fast, at der medvirker bandemedlemmer i videoen, og at det nu er blevet bekræftet fra flere sider gør ifølge TV 2 Fyn ham trist.

- Det er så trist, som jeg havde frygtet. Banden vil sende et signal til omverdenen om, at man ikke skal løbe om hjørner med dem, og at man ikke skal snakke med politiet, og at "dem der snakker, dem nakker vi". Det gør, at det kunstneriske budskab i videoen er helt væk, siger Peter Rahbæk Juel.

Det højtstående bandemedlem i Vollsmosegruppen har en fætter, som for nylig blev varetægtsfængslet sigtet for medvirken til manddrab. Selve gerningsmanden til drabet på Abdinur Mohamed Ismail er stadig på fri fod, og han er efter Fyens Stiftstidendes oplysninger også et nært familiemedlem til ham, som optræder i gangstervideoen.

Ifølge TV 2 Fyn er det 31-årige bandemedlem vokset op sammen med rapperen Chatle i Bøgeparken i Vollsmose.

Annonce

Stærkt kritiseret

Gangstervideoen, som ligger frit tilgængeligt på Youtube, har tidligere på ugen fået reaktionerne helt op i det røde felt hos både byråds- og folketingspolitikere. Mange af dem mener, den er voldsforherligende og truer folk, der taler med politiet. Instruktøren peger til gengæld på, at der ikke kommer noget godt ud af at slå ned på folks ret til at udtrykke sig.

- Jeg synes, tingene eskalerer. Nu kæmper flere forskellige grupperinger om den kriminelle magt i Odense, og det bliver mere og mere skånselsløst. Sidst, der var skyderier, var lige ved siden af, hvor jeg bor udenfor Odense, så det er også en konflikt, flere og flere bliver taget som gidsler i, sagde Mahmoud Daoud, tidligere formand for det nu nedlagte Integrationsråd i Odense og i dag leder på et socialpædagogisk opholdssted, tidligere på ugen til avisen.

Gangstervideoen "Sort på Sort"

Videoen "Sort på Sort" med rapperen Chatle er optaget i og omkring Vollsmose i Odense.

Den viser masser af maskerede personer, våben, skyderier, glammende hunde, pengebundter og patruljerende politi, som foretager anholdelser. Nogle af billederne er fra virkelighedens verden, andre er instruerede og iscenesatte.

Genren med Chatle betegnes som drill-rap - en genre, der i Storbritannien har medført en række bandlyste videoer på Youtube på grund af voldsomt indhold. Drill-rap er en udløber af gangsterrap.

Instruktøren Mike Spooner fra København har produceret en meget identisk musikvideo med Shooter Gang "Mask på" fra Aarhus Vest. Også her ses pengebundter og stoffer, der skifter hænder, maskerede mænd, dækfræs, skarpladte pistoler som affyres, og patruljerende politi, der hånes.

Mike Spooner har tidligere været instruktør på tv-serien P.I.S. - Politiets Indsatsstyrke, filmene Sjit Happens og Hånd i hånd, ligesom han stod for speciel effects i filmen Pusher med Kim Bodnia i hovedrollen.

Hans seneste gangstervideo fra Vollsmose er blevet voldsomt kritiseret hos en række politikere fra såvel Odense Byråd som fra Christiansborg.

Selv har han ifølge sin forklaring været uforstående over for, at videoen har noget med en verserende bandekonflikt i Odense at gøre.

Videoen "Sort på Sort" kan ses på Youtube.

Gangstervideoen, som er optaget i september i og omkring Vollsmose, kan være med til at eskalere en i forvejen spændt situation mellem flere bandegrupperinger i byen.

Det vurderede formanden for Fyns Politiforening, Per Svanegaard Nielsen, tidligere på ugen, fordi den er med til at forherlige et kriminelt miljø, men også i høj grad er en magtdemonstration på video lagt ud på sociale medier.

- Jeg kan godt frygte, at videoen vil puste til ilden i de forskellige bandegrupper i Odense, sagde politiforeningensformanden til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Borgmester-opfordring

De nye oplysninger får nu borgmesteren til at komme med en kraftig opfordring til musikselskabet Universal Music Group, som står bag gangstervideoen.

- Jeg synes, at pladeselskaber og streamingtjenester skal overveje at trykke på stopknappen indtil de har styr på, hvad de er involveret i. Det er nok de færreste ordentlige virksomheder, der vil være med til at formidle et voldeligt budskab med et højtstående bandemedlem fra en bande, der er voldelig og involveret i narkohandel, siger Peter Rahbæk Juel til TV 2 Fyn.


Det er så trist, som jeg havde frygtet.

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester, Odense
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce