Annonce
Nyborg

Bekræftet: 500 asylansøgere til Nyborg

Ministeren har truffet en beslutning: Strandvænget i Nyborg skal huse 500 asylansøgere.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) bruger sin nødretsparagraf og tvinger asylcenter igennem i Nyborg.

Søndag eftermiddag offentligjorde Inger Støjberg sin afgørelse: Strandvænget i Nyborg skal være asylcenter for 500 mennesker.

- Beslutningen er begrundet i, at der for tiden er et historisk stort pres på indkvarteringssystemet, lyder det i en pressemeddelelse fra Inger Støjberg.

Dermed bliver det præcis, som Udlændingestyrelsen ønskede det, da den rettede henvendelse til Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør allerede den 16. november.

Annonce

Nyborg uden indflydelse

Nyborg Kommune er det første sted i landet, hvor udlændinge-, integration- og boligministeren benytter sin nye særlov, der sætter både byråd og planlov ud af spil.

På grund af den ekstraordinære flygtningesituation har hun beføjelse til at vride armen om på kommunen og tvinge et asylcenter igennem.

Byrådet har ventet i spænding, siden de tirsdag den 1. december indsendte en samlet udtalelse til udlændinge-, integration- og boligministeren.

Lokalpolitikerne udtrykte bekymring og skrev blandt andet, at ministeren burde ”overveje meget nøje”, om de planlagte 500 asylansøgere ikke var i overkanten.

Men som borgmester Kenneth Muhs (V) flere gange har pointeret, var udtalelsen reelt betydningsløs. Det var helt og holdent partifællen Inger Støjbergs beslutning, hvorvidt Nyborg skulle have asylcenter.

Flygtninge sætter følelser i kog

Byrådet beklagede sig desuden over den ”kritisabelt korte svarfrist”, som kommunen har fået af Udlændingestyrelsen, og som har sat hele Nyborg på den anden ende.

Under borgermødet i Skovparkhallen mandag den 30. november luftede mange nyborgensere deres frygt og utilfredshed med asylcenterplanerne.
Og på Fyens Stiftstidendes hjemmeside såvel som de sociale medier har der været heftig debat om Strandvængets fremtid.

En del borgere har også været positive ved udsigten til øget liv og mangfoldighed i byen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce