Annonce
Nyborg

Bekræftet: 500 asylansøgere til Nyborg

Ministeren har truffet en beslutning: Strandvænget i Nyborg skal huse 500 asylansøgere.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) bruger sin nødretsparagraf og tvinger asylcenter igennem i Nyborg.

Søndag eftermiddag offentligjorde Inger Støjberg sin afgørelse: Strandvænget i Nyborg skal være asylcenter for 500 mennesker.

- Beslutningen er begrundet i, at der for tiden er et historisk stort pres på indkvarteringssystemet, lyder det i en pressemeddelelse fra Inger Støjberg.

Dermed bliver det præcis, som Udlændingestyrelsen ønskede det, da den rettede henvendelse til Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør allerede den 16. november.

Annonce

Nyborg uden indflydelse

Nyborg Kommune er det første sted i landet, hvor udlændinge-, integration- og boligministeren benytter sin nye særlov, der sætter både byråd og planlov ud af spil.

På grund af den ekstraordinære flygtningesituation har hun beføjelse til at vride armen om på kommunen og tvinge et asylcenter igennem.

Byrådet har ventet i spænding, siden de tirsdag den 1. december indsendte en samlet udtalelse til udlændinge-, integration- og boligministeren.

Lokalpolitikerne udtrykte bekymring og skrev blandt andet, at ministeren burde ”overveje meget nøje”, om de planlagte 500 asylansøgere ikke var i overkanten.

Men som borgmester Kenneth Muhs (V) flere gange har pointeret, var udtalelsen reelt betydningsløs. Det var helt og holdent partifællen Inger Støjbergs beslutning, hvorvidt Nyborg skulle have asylcenter.

Flygtninge sætter følelser i kog

Byrådet beklagede sig desuden over den ”kritisabelt korte svarfrist”, som kommunen har fået af Udlændingestyrelsen, og som har sat hele Nyborg på den anden ende.

Under borgermødet i Skovparkhallen mandag den 30. november luftede mange nyborgensere deres frygt og utilfredshed med asylcenterplanerne.
Og på Fyens Stiftstidendes hjemmeside såvel som de sociale medier har der været heftig debat om Strandvængets fremtid.

En del borgere har også været positive ved udsigten til øget liv og mangfoldighed i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce