Annonce
112

Projektiler og patronhylstre fundet: Politiet indfører visitationszone efter skudepisode i Vollsmose

Politiet spærrede flere kryds efter anmeldelsen om skud tirsdag. Foto: Frederik Nordhagen
Fyns Politi indfører igen visitationszone, efter efterforskningen har vist, at der tirsdag ved 18-tiden blev skudt i Vollsmose. Samtidig efterlyser politiet hjælp fra borgere, der måtte have informationer om skyderiet.

Fra onsdag klokken 12 og 14 dage frem er der igen oprettet en visitationszone i Odense. Det oplyser Fyns Politi, der samtidig bekræfter, at der blev skudt i går ved Vollsmose.

I zonen kan politiet visitere både personer og køretøjer for at kontrollere, om nogen er i besiddelse af våben. Også uden den konkrete mistanke om våbenbesiddelse, som normalt er et krav for at visitere.

Politiet fik en anmeldelse om skud klokken 18.10, og efterforskningen har vist, at der blev løst skud.

Det kalder på en reaktion, lyder det fra politidirektør Arne Gram.

- Når der skydes på åben gade, tager vi det naturligvis meget alvorligt, og vi har derfor besluttet at indføre visitationszone i området. Vi vil gerne sende en klar besked til dem, der skyder, og dem, der skaber utryghed, om, vi ikke finder os i det. Samtidig vil vi gerne vise de andre beboere i området, at vi er til stede, og at vi gør, hvad vi kan, for at de kan føle sig trygge, der hvor de bor, udtaler politidirektøren.

Anmeldelsen indløb klokken 18.10 og lød på, at der var blevet skudt i krydset mellem Vollsmose Allé og Åsumvej. To biler blev umiddelbart efter set køre derfra i høj fart - i hver sin retning. Ifølge et vidne blev der skudt fra bagsædet af en mindre, sort bil mod en anden bil.

Både krydset, hvor der blev skudt, og kryds ved Nyborgvej og Ejbygade var efterfølgende spærret af, mens politiets undersøgelser fandt sted.

Annonce
Sådan er visitationszonen afgrænset. Foto: Fyns Politi

Projektiler fundet

Hidtil har politiet ikke offentligt kunnet bekræfte, om der rent faktisk blev affyret skud. Men det er der, slår efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Jesper W. Pedersen fast.

- Vi har været i gang med efterforskningen hele aftenen i går og natten med. Vi har fundet både patronhylstre og projektiler, så vi kan derfor konkludere, at der har været affyret skud, lød det således onsdag.

Fyns Politi har haft syv personer anholdt i sagen, og de er alle sigtet for forsøg på grov vold. De er nu løsladt igen, men sigtelserne opretholdes. - Efterforskningen fortsætter på højtryk. Vi kender personkredsen, og det har vores højeste prioritet at finde den eller de personer, som står bag skyderiet i går, siger Jesper W. Pedersen.

To grupperinger i strid

Det er politidirektøren, der kan beslutte at indføre visitationszone. I sin begrundelse skriver Arne Gram, at fundet af patronhylstre og projektiler formentlig har relation til en konflikt mellem to grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

En konflikt, som fra tid til anden blusser op, og med skyderiet tirsdag aften frygter politiet, at der kan komme yderligere voldelige konfrontationer mellem grupperingernes medlemmer, lyder det.

"Besiddelse og anvendelse af våben i det offentlige rum er helt uacceptabelt og kan indebære fare for borgernes liv, helbred eller velfærd, hvilket var tilfældet ved skyderiet, idet der var andre personer til stede," skriver politidirektøren.

I juli afblæste vicepolitiinspektør Jesper W. Pedersen bandekonflikten i Odense efter flere måneder med ro. Tidligere på året i januar og februer var der adskillige skudepisoder mellem to stridende grupperinger, som i foråret også begyndte at bruge biler som våben.

Den seneste visitationszone blev sammen med den skærpede strafzone ophævet i starten af marts.

Søger hjælp fra offentligheden

Politiet har siden skudepisoden tirsdag aften været i gang med en forøget tryghedsskabende indsats i Vollsmose. Det betyder mere synligt politi end sædvanligt. Politiet vil fortsat have fokus på at særligt borgerne i området, hvor skuddene blev afgivet, kan føle sig trygge.

Fra Fyns Politi lyder en opfordring til alle, der måtte have informationer i sagen, om at henvende sig på telefon 114.

Visitationszonen er afgrænset af området nord for Martinsminde Havekoloni/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej til Ejby Møllevej og mod vest Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade, Åsumvej og Ejbygade nord for Martinsminde Havekoloni/Hindehøjen.

I forvejen sidder fem unge mænd varetægtsfængslet for et skyderi mod en 30-årig mand og hans fireårige søn på Bøgetorvet den 20. februar. Sagen kommer for retten i november.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce