Annonce
Nordfyn

Behov for nyt, friskt blod: Partiforening har fået ny formand

Niels Henrik Nielsen ses forrest til venstre under et informationsmøde fra i sommer i Uggerslev Forsamlingshus. Fire nordfynske lokalråd er gået sammen om et ambitiøst cykelstiprojekt, hvor fire nye cykelstier og en grussti skal opføres for at binde Nordfyn bedre sammen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Niels Henrik Nielsen stopper som bestyrelsesformand for Socialdemokratiet på Nordfyn. I mere end 20 år har han stået i spidsen for flere socialdemokratiske partiforeninger på Nordfyn.

Uggerslev: 68-årige Niels Henrik Nielsen fra Uggerslev har besluttet at stoppe som bestyrelsesformand for Socialdemokratiet på Nordfyn. Til partiforeningens generalforsamling i lørdags blev det helt officielt, og ifølge Niels Henrik Nielsen skyldes stoppet, at det er tid til at få nyt, friskt blod ind i bestyrelsen.

- Der er behov for at få nye kræfter ind, som kan gøre det på en anden måde end mig og som har nogle nye ideer, for vi vil gerne have mere indflydelse her på Nordfyn, end vi har lige nu. Og så var det passende at stoppe nu, hvor vi også snart skal have valgt en ny spidskandidat, fortæller Niels Henrik Nielsen og tilføjer:

- Jeg er heller ikke helt ung mere. Jeg har været pensionist i nogle år, og jeg arbejder med en del andre ting også ved siden af. Blandt andet Lokalrådet i Uggerslev, Landdistriktsrådet Nordfyn, Otterup Museum og etableringen af Historiecenter Otterup Geværfabrik.

57-årige Ann Berit Christensen, der bor i nærheden af Morud, blev i lørdags valgt som ny formand for bestyrelsen.

- Hun har været næstformand i nogle måneder, efter Jesper Knudsen fra 3F Nordhøjfyn stoppede, og nu kommer hun til at stå i spidsen for partiforeningen, fortæller Niels Henrik Nielsen.

Niels Henrik Nielsen var fra cirka 1998 og frem til 2007 formand for den socialdemokratiske partiforening i Otterup. Dengang var der fire partiforeninger på Nordfyn (Søndersø, Bogense, Otterup og Uggerslev/Nr. Højrup). I januar 2008 blev disse erstattet af én samlet forening, Socialdemokratiet på Nordfyn, som Niels Henrik Nielsen har været formand for siden da.

Annonce

Valg af spidskandidat

Siden Kim Johansen i slutningen af foråret meldte ud, at han ønskede at stoppe som spidskandidat og gruppeformand for Socialdemokratiet grundet sygdom i den nærmeste familie, har Pia Longet været gruppeformand, men posten som spidskandidat har ikke været besat. Den nye spidskandidat er formentlig fundet senest til sommer, oplyser Niels Henrik Nielsen.

- Bestyrelsen har sat gang i en proces, hvor folk, der ønsker at være spidskandidat, skal melde sig. Til foråret vil der være en deadline, og hvis der er flere om buddet, vil en urafstemning blandt vores medlemmer inden sommerferien afgøre, hvem der bliver valgt. Pia Longet har indtil videre meldt sig som spidskandidat, og hvis der ikke kommer flere end hende, så bliver hun valgt uden urafstemning, oplyser Niels Henrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce