Annonce
Nordfyn

Behov for nyt, friskt blod: Partiforening har fået ny formand

Niels Henrik Nielsen ses forrest til venstre under et informationsmøde fra i sommer i Uggerslev Forsamlingshus. Fire nordfynske lokalråd er gået sammen om et ambitiøst cykelstiprojekt, hvor fire nye cykelstier og en grussti skal opføres for at binde Nordfyn bedre sammen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Niels Henrik Nielsen stopper som bestyrelsesformand for Socialdemokratiet på Nordfyn. I mere end 20 år har han stået i spidsen for flere socialdemokratiske partiforeninger på Nordfyn.
Annonce

Uggerslev: 68-årige Niels Henrik Nielsen fra Uggerslev har besluttet at stoppe som bestyrelsesformand for Socialdemokratiet på Nordfyn. Til partiforeningens generalforsamling i lørdags blev det helt officielt, og ifølge Niels Henrik Nielsen skyldes stoppet, at det er tid til at få nyt, friskt blod ind i bestyrelsen.

- Der er behov for at få nye kræfter ind, som kan gøre det på en anden måde end mig og som har nogle nye ideer, for vi vil gerne have mere indflydelse her på Nordfyn, end vi har lige nu. Og så var det passende at stoppe nu, hvor vi også snart skal have valgt en ny spidskandidat, fortæller Niels Henrik Nielsen og tilføjer:

- Jeg er heller ikke helt ung mere. Jeg har været pensionist i nogle år, og jeg arbejder med en del andre ting også ved siden af. Blandt andet Lokalrådet i Uggerslev, Landdistriktsrådet Nordfyn, Otterup Museum og etableringen af Historiecenter Otterup Geværfabrik.

57-årige Ann Berit Christensen, der bor i nærheden af Morud, blev i lørdags valgt som ny formand for bestyrelsen.

- Hun har været næstformand i nogle måneder, efter Jesper Knudsen fra 3F Nordhøjfyn stoppede, og nu kommer hun til at stå i spidsen for partiforeningen, fortæller Niels Henrik Nielsen.

Niels Henrik Nielsen var fra cirka 1998 og frem til 2007 formand for den socialdemokratiske partiforening i Otterup. Dengang var der fire partiforeninger på Nordfyn (Søndersø, Bogense, Otterup og Uggerslev/Nr. Højrup). I januar 2008 blev disse erstattet af én samlet forening, Socialdemokratiet på Nordfyn, som Niels Henrik Nielsen har været formand for siden da.

Annonce

Valg af spidskandidat

Siden Kim Johansen i slutningen af foråret meldte ud, at han ønskede at stoppe som spidskandidat og gruppeformand for Socialdemokratiet grundet sygdom i den nærmeste familie, har Pia Longet været gruppeformand, men posten som spidskandidat har ikke været besat. Den nye spidskandidat er formentlig fundet senest til sommer, oplyser Niels Henrik Nielsen.

- Bestyrelsen har sat gang i en proces, hvor folk, der ønsker at være spidskandidat, skal melde sig. Til foråret vil der være en deadline, og hvis der er flere om buddet, vil en urafstemning blandt vores medlemmer inden sommerferien afgøre, hvem der bliver valgt. Pia Longet har indtil videre meldt sig som spidskandidat, og hvis der ikke kommer flere end hende, så bliver hun valgt uden urafstemning, oplyser Niels Henrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce