Annonce
Kerteminde

Behov for 150 plejepladser mere de kommende år: Uenighed om privat eller offentlig løsning

Britt Pedersen håber at der vil være flertal for at gå i gang med et nyt plejehjem i Munkebo før noget andet. Arkivfoto: Helle Kryger
Til budgetbehandlingen vil det blandt andet blive afsløret, om det er Munkebo eller Kerteminde, der først skal have nyt plejehjem.
Annonce

Nordøstfyn: Munkebo skal have et nyt plejehjem. Lindhøj er forældet, fordi boligerne er for små, og samtidig er der for få af dem. Det har vi hørt sagt igen og igen de senere år.

Men nu er det alligevel ikke givet, at det bliver Munkebo, der først får et nyt plejehjem, fortæller Britt Pedersen (S), formand for ældre-, handicap- og psykiatriudvalget.

- Det står øverst på min liste, men vi mangler også et nyt dagcenter for demente og et nyt fælleskøkken. Desuden kan vi se på prognoserne, at der også bliver behov for et nyt plejehjem i Kerteminde, fortæller Britt Pedersen.

- I løbet af de kommende 10 år får vi brug for cirka 150 nye plejeboliger, så det er slet ikke usandsynligt, at der skal bygges både i Kerteminde og i Munkebo. Hvem, der kommer først, afhænger af økonomi og af valget af plejehjemstype.

Annonce

Vi skylder Munkebo

Hun fortæller, at der blandt en del af byrådet er stemning for et privat plejehjem, et såkaldt friplejehjem.

- Det betyder, at vi ikke selv skal bygge, og dermed sparer vi nogle anlægskroner, Til gengæld er det dyrere i drift. Og friplejehjem må afvise tunge  og plejekrævende beboere. I friplejehjem er det desuden sådan, at ud over grundpakken så kan beboerne købe sig til en række ekstraservice, forklarer hun.


- Men vi har snakket så længe om, at beboerne på Lindhøj fortjener at få noget bedre at bo i, at vi efterhånden skylder dem at gøre alvor af snakken.

Britt Pedersen (S), formand for Ældre-, Handicap og Psykiatriudvalget


- Sådan et plejehjem vil efter min mening ikke egne sig til Munkebo, hvor de ældre typisk har arbejdet på Lindø og derfor ikke har en stor pension, de kan bruge til ekstraservice. Så hvis Munkebo - som jeg håber - skal have første prioritet, så skal vi finde millionerne til selv at bygge, eller lade en fond stå for det. De er lige så dyre som de private i drift, men de bruger alle pengene på ældreplejen.

Omvendt mener hun, at hvis der er flertal for at vælge at lade private opføre et friplejehjem, så bliver det i Kerteminde, der bliver bygget først.

- Men vi har snakket så længe om, at beboerne på Lindhøj fortjener at få noget bedre at bo i, at vi efterhånden skylder dem at gøre alvor af snakken. Hvis vi vælger at gå i gang i Kerteminde først, så vil der gå yderligere seks-syv år, før vi kommer i gang i Munkebo, og det kan vi ikke være bekendt, sukker Britt Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce