Annonce
Odense

Behov for 11.125 nye boliger i 2032: Fire nye boligområder på vej i Odense

Hvis de storstilede planer for Nørrebro realiseres efter planen, vil kvarteret komme til at tage sig sådan her ud. Illustration: JAJA Architects/Odense Kommune
Annonce

Odense: Odense Kommune sætter ekstra tryk på boligbyggeriet i den nye kommuneplan og planlægger nu med 890 nye boliger om året frem mod 2032. Langt de fleste vil skyde op i det centrale Odense, hvor kommunen selv har udpeget fire områder, hvor man gerne ser nye boliger.

Sådan fordeler planen sig på boligtyper

Odense Kommune har sat deres vurdering af boligbehovet yderligere en tak i vejret i forbindelse med udarbejdelse af den nye kommuneplan. Hvert år frem mod 2032 skal der således i bygges 890 nye boliger, der gerne skal følge følgende fordeling:

500 lejligheder.

200 rækkehuse.

100 parcelhuse.

90 ungdomsboliger, institutionsboliger eller lignende.

1 Det nye Nørrebro

Det er efterhånden et års tid siden, at politikerne vedtog en særskilt plan, der igen skal give Odense et Nørrebro-kvarter, som kan binde havnen og midtbyen sammen. Visionen er at få skabt en ny bydel med både erhverv og boliger. Og det skabes der plads til i kommuneplanen. Der er endnu ingen konkrete byggeplaner for området, men en del af planen går ud på at rive den gamle postterminal ned, så der her bliver gjort plads til boliger.

2 Østergade

Lidt længere mod øst åbner kommuneplanen for, at der kan bygges et nyt boligområde på det område, der i dag huser Frank Toyota. Af et notat fremgår det, at der skulle være tale om omkring 200 lejligheder. Kommuneplanen placerer området blandt de projekter, der har 1. prioritet, hvilket konkret betyder, at man håber på, at der kan blive bygget boliger i området i planens første periode og inden 2023.

3 Grønløkkevej - Middelfartvej

Længere mod vest lægges der op til et større boligbyggeri på hjørnet mellem Middelfartvej og Grønløkkevej. Området ligger tæt ved Gartnerbyen, hvor man fortsat bygger ud. Og på hjørnegrunden kan der ifølge et notat bygges 380 lejligheder. Det fremgår dog også af planerne, at kommunen først regner med projektet i den sidste periode fra 2028 til og med 2031.

4 Windelsvej

Det sidste boligprojekt, der er nyt i kommuneplanen, er et projekt på Windelsvej, som faktisk tidligere er blevet afvist, men som denne gang er nået igennem nåleøjet, selvom forvaltningen foreslog politikerne i By- og Kulturudvalget at sige nej. Cervogruppen, der ejer arealet, forsøgte også i 2015 at komme med i kommuneplanen, men dengang blev ønsket afvist, fordi forvaltningen vurderede, at området lå for tæt på H. J. Hansen, Fynsværket og den kommunale knallertklub. Denne gang har Cervogruppen søgt om 110 lave boliger og 170 lejligheder i op til seks etager. Forvaltningen foreslog igen at sige nej, men denne gang valgte et flertal i udvalget altså at sige ja. Området er derfor kommet med i kommuneplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce