Annonce
Odense

- Behandl naboerne ordentligt: Venstre-politiker strides med letbaneselskab

Privatlivet i haven ved Brian Lauridsens udlejningsejendom på Vesterbro er ikke helt, hvad det har været, efter Odense Letbane har hævet fortorvet med over 20 centimeter. Hvad værre er, så samler vandet sig på hans grund ved kraftig regn. Foto: Nils Svalebøg

Byrådskandidat ved seneste valg for Venstre Brian Lauridsen kræver 400.000 kroner i erstatning fra Odense Letbane som følge af gener, han mener, letbanen har påført hans udlejningsejendom på Vesterbro.

Dialogen har været mangelfuld, og Odense Letbane har handlet uden først at få fundet en løsning, alle kunne leve med.

Det mener Brian Lauridsen, som har fået nok og derfor nu har hyret en advokat til at tage kampen op med letbanekontoret.

- Jeg håber ikke, de (letbanekontoret, red.) behandler deres øvrige naboer sådan her, siger han og oplyser, at advokaten har opgjort erstatningskravet til 400.000 kroner plus moms.

Advokatens brev blev afsendt for cirka fire uger siden, og nu afventer Brian Lauridsen Odense Letbanes reaktion.

Fra fortorvet ned til grunden er der nu en over 20 centimeter høj kant, som blandt andet gør det bøvlet at komme ud med skrald og køre haveredskaber ind og ud. Letbanen har ifølge Brian Lauridsen som midlertidig løsning udlagt denne plade, som medfører, at døren ind til haven ikke kan lukkes. Foto: Nils Svalebøg
På ydersiden, hvor terrænet er hævet, er der nu lagt grus op ad hegnet af træ. Det vil medføre råd i træet, forudser Brian Lauridsen. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Højt kant til grund

Brian Lauridsen vil for nogle være kendt som tidligere byrådsmedlem og byrådskandidat for Venstre ved det seneste valg, hvor han dog ikke blev valgt.

Samtidig er han via selskabet Landbohuse indehaver af en udlejningsejendom med otte lejligheder på Vesterbro 123, og det er her, den konkrete tvist med Odense Letbane udspiller sig.

Sagen handler om, at Odense Letbane har hævet fortovet ind mod hans ejendom med over 20 centimeter, og det skaber en hel række afledte problemer, mener Brian Lauridsen. Der er nemlig nu en høj kant ned fra fortovet til hans grund, hvor fortovet før lå i niveau med grunden.

- Dels kan vi ikke køre ud med skraldespandene og komme ind med maskiner til at passe de grønne områder, som vi kunne før, og dels betyder det, at vandet ikke kan løbe af min grund, som det plejede. Det betyder, at vandet samler sig på grunden, og herfra kan det løbe ned i kælderen, forklarer han og tilføjer:

- Det medfører, at jeg skal etablere sivbrønde, som vandet kan løbe ned i.

Desuden, påpeger han, er det hegn i træ, der står omkring grunden, i fare for at rådne, fordi det forhøjede fortov betyder, at der nu er fyldt sand op ad hegnet på ydersiden.

- Enhver, der ved lidt om træ, kan sige sig selv, at det kan træ ikke holde til. Det får det til at rådne, påpeger han og nævner også, at det forhøjede fortov medfører indkigsgener.

- Før var hegnet 1,90 meter højt, men nu er det pludselig meget lavere set fra ydersiden, fordi fortorvet er hævet. Mine lejere har allerede sagt, at det betyder, de ikke kan bruge haven som tidligere.

Annonce

Kritik af letbanekontorets ageren

Ifølge Brian Lauridsen har der været afholdt et møde og udvekslet et par mails mellem ham og letbanekontoret, inden fortovsprojektet blev gennemført, uden der var fundet en løsning.

- Jeg fik den forklaring, at det havde de valgt at gøre, fordi de var nødt til at skulle videre, siger han.

Og det er netop den slags ageren, der får Venstre-politikeren og boligudlejeren til at blive godt gal i skralden.

- Man bør jo finde en løsning med naboerne først, inden man kører gravemaskinerne frem. Det mener jeg rent principielt, letbanekontoret burde have sørget for. Den her måde det er foregået på, må jeg sige, jeg oplever, som om min private ejendomsret bliver overskredet, siger Brian Lauridsen.

- Du er ikke en udlejer, der bare ser muligheden for at få foretaget nogle forbedringer på din ejendom betalt af skatteyderne?

- Nej. Hvis det stod til mig, havde jeg helst været fri for de gener, der er blevet mig påført, understreger Brian Lauridsen.

Han pointerer i øvrigt, at han - på linje med sit parti, Venstre - støtter idéen om at opføre letbanen i Odense, som efter planen åbner i slutningen af 2020.

- Men jeg mener, at letbanen har et ansvar for at behandle sine naboer ordentligt, lyder det fra Brian Lauridsen.

Annonce

Se hele letbaneruten her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce