Annonce
Erhverv

Begyndte med at køre med aviser

Ejeren af Logistik Centralen købte en brugt kassevogn som arbejdsløs pladesmed for at få noget at lave.

Den helt nye storordre fra DSV er et gennembrud for Odense-virksomheden Logistik Centralen.

Dem har der efterhånden været nogle stykker af i virksomheden, der fra nytår har 70 ansatte.

Annonce

Købte en brugt Fiat

Det allerførste kom, da Dennis Just som 24-årig arbejdsløs pladesmed i Årslev købte en brugt kassevogn - en hvid Fiat Ducato.

- Jeg skulle have noget at lave og jeg havde haft nogle midlertidige job som chauffør, siger Dennis Just om det, der blev døbt Årslev Budcentral.

Som mange kolleger kørte han blandt andet med aviser for Fyens Stiftstidende, og da avisen i 1993 begyndte at trykke om natten, var det gode nyheder for ham.

- Så kunne jeg køre med aviser om natten og passe mine andre kunder om dagen. Det var et stort skridt frem, siger Dennis Just.

Samme år ansatte han sin første chauffør - et stort skridt for en selvstændig iværksætter.

Men det var formentlig opkøbet af virksomheden City Fragt i begyndelsen af 00-erne, der har haft størst betydning for den kraftige vækst, som Årslev Budcentral kom ind i.

Stoppede som chauffør

Med 15 biler var kollegaen lige så stor som Dennis Justs eget firma, så sammenlægningen ændrede meget.

Den ændrede også ejerens tilværelse, for nu holdt han op med selv at være chauffør, og satte sig i stedet på kontoret for at disponere kørslen.

Senere var han både driftsleder og salgschef, inden han blev direktør.

- Jeg var ikke glad for at have de stillinger, så jeg ansatte nogle andre i dem, siger han.

Havde ikke turdet i dag

I 2011 flyttede Årslev Budcentral til Odense i møbelkæden Bivas tidligere domicil.

- Det har betydet meget for vores vækst. Men huslejen steg også fra 10.000 til 100.000 kroner pr. måned - det er jeg ikke sikker på, at jeg havde turdet gøre i dag, siger Dennis Just.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce