Annonce
Tre Spor Nu

Begynder efter påske: Nyt E20-arbejde deles i to for at hjælpe trafikanter

I modsætning til det hidtidige arbejde på motorvejen kommer den sidste del af udvidelsen, de 13 kilometer mellem Gribsvad og Nørre Aaby, til at foregå i to etaper. Foto: Vejdirektoratet.
Sidste del af motorvejsudvidelsen over Fyn bliver udført i to etaper for at genere trafikanterne mindst muligt. Vinterkulden og uforudsete udfordringer vil dog forsinke færdiggørelsen af broarbejde under E20.

Fyn: Til sommer bliver det sidste lag asfalt lagt på motorvejen mellem Odense V og Gribsvad, som allerede er udvidet til tre vognbaner i hver retning. Det er M.J. Eriksson, der er entreprenør, og firmaet fortsætter arbejdet på den sidste del af motorvejen, der skal udvides - strækningen mellem Gribsvad og Nørre Aaby.

Vejdirektoratet vægtede afvikling af trafikken på motorvejen højt, da udbuddet af den sidste del af motorvejens udbygning blev afgjort.

- Det er vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikken på E20 kan afvikles på en fornuftig måde, mens motorvejen udbygges. E20 forbinder Vest- og Østdanmark, og der er dagligt meget trafik hen over Fyn. Den trafik skal kunne afvikles under udbygningen, og derfor er trafikafvikling vægtet højt i vores evaluering af de modtagne tilbud, siger Mike Boesen, senior projektleder i Vejdirektoratet.

Annonce
Kort: Vejdirektoratet.

Sidste udvidelse deles i to etaper

- M.J. Eriksson leverede det bedste tilbud, og vi ser frem til samarbejdet. Det var også M.J. Eriksson, der stod for udbygningen af motorvejen på de andre to etaper, så de har opbygget masser af erfaring, siger Mike Boesen.

I modsætning til det hidtidige arbejde på motorvejen kommer den sidste del af udvidelsen, de 13 kilometer mellem Gribsvad og Nørre Aaby, til at foregå i to etaper. I år er udvidelsen planlagt i begge retninger mellem Nørre Aaby og Gremmeløkke Å - det arbejde begynder efter påske - og næste år udvides den sidste etape mellem Gremmeløkke Å og Gribsvad.

- I forhold til den seneste udvidelse vælger entreprenøren nu at arbejde med en kortere motorvejsstrækning med vejarbejder ad gangen. Dette giver en fordel for trafikanterne, siger Mike Boesen.

Næsten 80.000 biler i døgnet

  • Foruden en ekstra vognbane i hver retning skal fem broer, som fører veje under motorvejen, forlænges. Der skal bygges to faunapassager, tre rampeanlæg skal ombygges, der skal opsættes støjskærme, og der skal etableres en lang række regnvandsbassiner.
  • I perioden 2010 til 2018 steg årsdøgnstrafikken på Fynske Motorvej med 33 procent. Målt ved Lillebæltsbroen kører der i dag knap 80.000 biler i døgnet.
Annonce

Broarbejde er forsinket

Vejdirektoratet går dog også ind i foråret med den erfaring, at uforudsete udfordringer - og vejret - kan forsinke et så stort byggeri, som udvidelsen af den Fynske Motorvej. I november sidste år begyndte arbejdet med at forlænge de broer, som giver plads til fem veje, der går under motorvejen. Det er broerne ved Gremmeløkkevej, Ejbyvej, Rørupgyden, Ålsbovej og Indslevvej, og her bliver arbejdet først færdigt i løbet af maj og juni.


Det er vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikken på E20 kan afvikles på en fornuftig måde, mens motorvejen udbygges.

Mike Boesen, senior projektleder, Vejdirektoratet


- Vi har haft tre uger med hård vinter, der har været uforudsete udfordringer, og måske har tidsplanen været for optimistisk for disse arbejder. Det tilsammen betyder, at arbejderne bliver forsinket, og dermed går der beklageligvis et par måneder ekstra, før trafikanterne kan benytte kommunevejene under motorvejen, siger Mike Boesen.

Annonce

Mest læste

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Nyborg For abonnenter

Dorte O. vandt medalje ved OL og blev verdensmester fire gange: - Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå så langt

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

Odense For abonnenter

Social- og sundhedshjælperen Ole sprang fra: - Det er træls at være vikar i Odense Kommune

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Middelfart

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Erhverv For abonnenter

Levende edderkopper fundet under nyt besøg på omstridt røgeri: - Vi retter op

Odense For abonnenter

Forældreløse Orla ville gøre modstand mod tyskerne: Det kostede ham livet

Assens

Nationalt mindesmærke for massakre på Utøya indviet i Gadsbølle: - Det kunne være sket her

Annonce