Annonce
Danmark

Begge fløje savner handling og anklager regeringen for nøl

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Både støttepartier og opposition mener, det er småt med handling fra regeringen, der afviser kritik.

Støttepartier og partier i oppositionen langer hårdt ud efter regeringen for at udskyde store og svære politiske opgaver og bruge tiden på at tale i stedet for at handle.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Listen over forhandlinger og politiske opgaver, som regeringen skubber foran sig, er ifølge partierne lang.

Den indeholder alt fra en ny politiaftale, tidlig pension til nedslidte, ny infrastruktur og en sundhedsreform til de såkaldte klimahandlingsplaner.

- Jeg tilhører den voksende kreds af utålmodige, der mener, at S har travlt med at gøre mindre problemstillinger til store satsninger, mens det er småt med handling i de store projekter, siger De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti er træt af at vente på et udspil til tidlig pension. Partiet kritiserer også, at regeringen ikke går i gang med for eksempel forhandlinger om en sundhedsreform eller et nyt asylsystem, som S lovede i valgkampen.

- Mette Frederiksen har lovet så meget til danskerne, og nu viser det sig, at de slet ikke kan levere, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, mener, at regeringen har lagt en alt for "rigid" plan for de kommende år.

Det blokerer blandt andet for, at regeringen her og nu vil diskutere udhulingen af dagpengene, mener hun.

- Vi kan ikke komme igennem fire år med den tilgang på en god måde, siger Pernille Skipper.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, siger, at Mette Frederiksen er trukket i "snakketøjet":

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra statsminister Mette Frederiksen. Hun har tidligere har forklaret, at regeringen og de enkelte ministerier styres ud fra fireårige køreplaner.

Socialdemokratiets politiske ordfører afviser dog kritikken.

- Vi kan ikke løse det hele på én gang, siger Jesper Petersen til avisen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce