Annonce
Udland

Begge Charlie Hebdo-terrorister er nu blevet begravet

Lillebroren Cherif Kouachi er blevet begravet i al hemmelighed i hjembyen Gennevilliers lørdag aften.

Cherif Kouachi, en af de to brødre, der skød og dræbte 12 personer ved satireavisen Charlie Hebdo den 7. januar, er blevet begravet.

Lillebroren Cherif Kouachi, der blev 32 år, blev begravet under et stort sikkerhedsopbud uden for Paris i byen Gennevilliers ved midnatstid lørdag aften.

Det bekræfter Gennevilliers borgmester, Patrice Leclerc, over for nyhedsbureauet AFP.

Ifølge myndighederne var der ingen familiemedlemmer eller venner, der deltog i ceremonien. Begravelsespladsen er blevet gjort anonym, da franske myndigheder ikke ønsker, at Cherif Kouachis gravsted skal blive et sted, hvor fanatikere og islamister beder.

Lørdag sagde Patrice Leclerc, at byen, der var Cherif Kouachis hjemby, meget modvilligt var nødt til at respektere loven og give Cherif Kouachi en begravelse.

- Som alle andre borgmestre vil jeg helst undgå at begrave en terrorist i min kommune, men jeg må følge loven, sagde Patrice Leclerc.

Dermed er begge gerningsmænd blevet begravet, efter at den anden bror, Said Kouachi, også i al hemmelighed blev begravet fredag i den franske by Reims.

Også Said Kouachi blev begravet i en anonym grav, da myndighederne ikke ønsker polemik omkring gravstedet. Said Kouchis kone deltog ikke i begravelsen, fordi det på den måde kunne holdes hemmeligt.

Den tredje terrorist, Amédy Coulibaly, myrdede under de dramatiske dage i Frankrig en kvindelig politibetjent og tog gidsler i et jødisk supermarked. Inden han blev dræbt af politiet, havde han dræbt fire gidsler.

Han kommer fra Mali og boede i Fontenay-aux-Roses, en sydlig forstad til Paris. Der er ikke oplysninger om, at pårørende til ham skal have kontaktet myndighederne for at få ham begravet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce