Annonce
GOG

Begejstring i hotte Gudme: TV-Frank giver GOG matchbold i Skjern

Frank Mikkelsen blev helten i Gudme, onsdag aften. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix
GOG var reelt nede i sækken efter første halvleg i semifinalekampen mod Skjern Håndbold i Gudme. Men i anden halvleg foldede GOG's bredde, GOG's stærke forsvarsspil og - ikke mindst - Frank Mikkelsen i GOG-målet vingerne helt ud og vendte opgøret. Det blev til otte fynske kontramål i de sidste 30 minutter.

Håndbold: Man ved det af erfaring. Og ikke mindst GOG ved det af bitter erfaring: Skjern Håndbold er aldrig slået ud før sidste fløjt i sidste kamp.

Men med sejr 28-25 hjemme i Gudme i første semifinaleopgør onsdag aften mod de grønne fra det vestjyske har GOG altså bragt sig i en særdeles gunstig position til at træde ind i en DM-finale for første gang i 11 år.

Et point - altså uafgjort - på søndag i Skjern Bank Arena - vil være nok for GOG til at nå en DM-finale.

Fra næste sæson skifter målmand Frank Mikkelsen til TMS Ringsted, og hvis det skifte sker med en DM-finale - eller måske endog en DM-titel - i rygsækken, så er det med vished hos Mikkelsen, at han vil have spillet en stor rolle i den bedrift.

Førstemålmand Ole Erevik stod i GOG-målet fra start, men han fik ikke fat i noget. Efter godt 20 minutter sendte cheftræner Nicolej Krickau så Frank Mikkelsen ind mellem stængerne, hvor han langsomt opbyggede sin form frem mod storform i midten og slutningen af anden halvleg med en stribe store redninger. Han endte på en redningsprocent på 42.

1927 begejstrede og stående tilskuere hyldede - svedende i den hotte arena - Frank Mikkelsen, der efter kampen sagde til Sport Fyn:

- Det er ikke mindre end en fantastisk oplevelse. Vi spillede den bedste forsvarskamp i denne sæson.

Annonce

GOG-Skjern Håndbold 28-25 (10-14)

DM-semifinale, herrer, 1. kamp

Kampens gang: 2-2, 3-6, 4-7, 7-9, 9-11, (10-14), 11-15, 17-17, 19-19, 23-21, 26-23, 28-25.

Mål:
GOG: Niclas Kirkeløkke 6, Lasse Møller 5 (1), Frederik Bo Andersen 4, Emil Lærke 4, Emil Jakobsen 4 (1), Oscar Bergendahl 2, Josef Pujol 2, Lukas Jørgensen 1.
Skjern: Bjarte Myrhol 6, Eivind Tangen 6, Thomas Mogensen 4, Anders Eggert 4 (2), Jesper Konradsson 2, Rene Rasmussen 1, Kasper Søndergaard 1, Jonathan Stenbäcken 1.

Bedste spiller:
GOG: Frank Mikkelsen.
Skjern: Eivind Tangen.

Udvisninger:
GOG: 2.
Skjern: 2.

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup Larsen - god præstation.

Tilskuere: 1927.

GOG’s næste kamp: Søndag den 26. maj, kl. 14.00: Skjern Håndbold-GOG.

Bredden slog igennem

GOG-cheftræner Nicolej Krickau havde før kampen sagt til Sport Fyn, at det ville blive afgørende for GOG-succes, at hans spillere var effektive i mand mod mand-afslutningerne mod profilen i Skjern-målet, Emil Nielsen.

Men desværre for GOG var det Emil Nielsen, der trak det længste strå i de første 30 minutter. Fra starten leverede Nielsen store redninger, og han var en stor del af årsagen til, at Skjern kunne gå til pausen med føring på 14-10.

Da Ole Erevik i GOG-målet altså samtidig ikke fat i noget fra start - ingen redninger på syv skud - blev han erstattet af Frank Mikkelsen, der viste bedre form. Rent faktisk var Mikkelsen og gode kontraer af den unge venstre back, Emil Lærke, årsag til, at GOG snuppede momentum og kun var nede med et enkelt mål med små 10 minutter til pausen.

Men så trak gæsterne ført an af en stærkt skydende Eivind Tangen og af en Thomas Mogensen med overblik igen fra.

Men i anden halvleg voksede Niclas Kirkeløkke, der kun havde scoret et enkelt mål i første halvleg, og det samme gjorde Frederik Bo Andersen på højre fløj. Og Emil Lærke fortsatte de gode takter. Men det var reelt også på bredden, at GOG afgjorde tingene, og det kan også blive afgørende på søndag i Skjern. Emil Nielsen røg også ud af opgøret i anden halvleg.

Aalborg Håndbold vandt - før opgøret i Gudme - første semifinaleopgør over BSV med 33-30 på hjemmebane efter føring 19-13 ved pausen. Nordjyderne, der har vist en uhyggelig stabilitet gennem sæsonen, havde overhånden i den kamp og ligner i den grad det ene hold i finalen.

Aalborg kan meget vel gøre tingene færdig på søndag og vil spare kræfter i forhold til GOG/Skjern, hvis de to klubber kommer ud i tre hårde møder, hvilket bestemt ikke er usandsynligt trods GOG's store præstation i Su'vi:t Arena onsdag aften.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce