Annonce
Nordfyn

Begejstring: 97 nye sommerhusgrunde på Nordfyn

Efterspørgslen på sommerhuse er stor på Nordfyn. Arkivfoto

Der giver god mening med flere sommerhusgrunde i Nordfyns Kommune, er bureauleder hos Visitnordfyn, Rikke Lindhøj, og borgmester Morten Andersen (V) enige om. De 97 nye grunde fordeles på fire områder.

Annonce

Nordfyn: Med i forvejen 3300-3500 sommerhusgrunde rundt på Nordfyn, kan man hævde, at de 97 grunde, som den politiske aftale, der er indgået, har givet kommunen lov at udlægge, kun er en krusning på overfalden.

Den vurdering er borgmester Morten Andersen (V) ikke enig i.

- Det betyder væsentligt mere, end tallet umiddelbart tyder på, fordi det bliver muligt at opføre nye sommerhuse, hvad der ikke er muligt så mange steder i dag, siger han med tanke på, at nye sommerhuse er en mere attraktiv vare end ældre sommerhuse med færre bekvemmeligheder.

- Derfor forventer jeg også, at de knapt 100 nye sommerhuse, der bliver opført over år, vil genere flere overnatninger end gennemsnittet er på de nuværende sommerhuse.

Med 97 grunde er Nordfyns Kommune den fynske kommune, som har fået lov at udlægge flest grunde. De skal fordeles på to områder ved Hasmark og ét ved henholdsvis Tørresø og Skåstrup. Og de kommer til at ligge i tilknytning til eksisterende sommerhusområder.

- Jeg forventer, at de knapt 100 nye sommerhuse, der bliver opført over år, vil genere flere overnatninger end gennemsnittet er på de nuværende sommerhuse.

Borgmester Morten Andersen (V).

Grunde over hele landet

Sådan bliver fordelingen af de kommende 2178 sommerhusgrunde blandt de 20 kystkommuner:Assens Kommune: 14 grunde.

Faxe Kommune: 22.

Faaborg-Midtfyns Kommune: 40.

Hedensted Kommune: 194.

Hjørring Kommune: 79.

Jammerbugt Kommune: 29.

Lemvig Kommune: 146.

Lolland Kommune: 168.

Mariagerfjord Kommune: 15.

Nordfyns Kommune: 97.

Odder Kommune: 72.

Ringkøbing-Skjern Kommune: 483.

Stevns Kommune: 18.

Syddjurs Kommune: 340.

Sønderborg Kommune: 190.

Varde Kommune: 99.

Vordingborg Kommune: 24.

Ærø Kommune: 58.

Aabenraa Kommune: 24.

Aalborg Kommune: 75.

Kilde: Erhvervsministeriet.

Annonce

Den moderne turist

Rikke Lindhøj, bureauleder for Visitnordfyn, forventer sig også meget af de nye udlægninger.

- Det har rigtig stor, positiv betydning, siger hun og tilføjer, at grundene vil være en oplagt mulighed til at bygge sommerhuse, som er tilpasset ønskerne hos den moderne turist.

Lejer man et ældre sommerhus, bliver man måske nødt til at gå på kompromis. Rikke Lindhøj påpeger, at tidens sommerhusgæster generelt set tiltrækkes af nye, lyse, lækre, enkle huse indeholdende de bekvemmeligheder, man er vant til derhjemme. Eksempelvis er et sommerhusophold uden adgang til tv- og netforbindelse for mange efterhånden vel at betragte som en traumatiserende oplevelse.

Tendensen er også, at sommerhusene gerne må være store, hvilket man allerede har blik for i dag ved Skåstrup Strand, hvor det er muligt at bygge huse på over 300 kvadratmeter. Hvilket falder i god jord hos mange kunder.

Annonce

Stor efterspørgsel

Nordfyns Kommune havde søgt om muligheden for i alt 313 sommerhusgrunde. Plan- og Kulturchef Åse Nielsen begrunder:

- Vi søgte, fordi vi har et stort behov for flere sommerhuse. Efterspørgslen har været stor, og derfor ville vi gerne være med, hvis der nationalt blev udlagt flere områder til sommerhuse, og det er så heldigvis sket.

Den politiske aftale, der har gjort det muligt, er en opfølgning på projektet om "Danmark i bedre balance" fra 2016. Aftalen imødekommer ønsket om nye sommerhusområder fra 20 af landets 78 kystkommuner, og i alt er der nu skabt mulighed for at udlægge 2178 nye sommerhusgrunde i kystnærhedszonen. Samtidig sker der tilbageførsel af i alt 1437 ubebyggede sommerhusgrunde.

Til december næste år er der deadline for en ny ansøgningsrunde for udlæg og omplacering af kystnære sommerhusområder. Om Nordfyns Kommune til den tid vil søge igen er ikke afklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce