Annonce
Erhverv

Begejstret fynsk robotdirektør i Canada: Vinder stor international pris

Medstifter og adm. direktør i Blue Ocean Robotics, Claus Risager, kunne onsdag aften dansk tid modtage en af de mest prestigefyldte robotpriser ved en uddeling i Canada. Arkivfoto
UVD-robot fra Blue Ocean Robotics har vundet en stor robotpris i Canada onsdag aften - robotten er allerede i brug på en række sygehuse og hospitaler og på markedet i 40 lande, prisen åbner for nye muligheder for robotten, der dræber bakterier med uv-lys.

For lidt over en håndfuld år siden startede tre roboteksperter fra forsknings- og universitetsmiljøet den fynske virksomhed, sidste år fik de en række større investorer med og her til aften vandt de så en af de mest prestigefyldte priser i robotbranchen.

Fynske Blue Ocean Robotics, som fremstiller servicerobotter indenfor sundhed, hotel, byggeri og landbrug, vandt onsdag aften dansk tid en af verdens mest prestigefyldte priser indenfor robotbranchen, IERA Award 2019, med sin desinficeringsrobot UVD Robot.

Det var medstifter og adm. direktør Claus Risager, der kom på scenen i Montreal for at modtage prisen. Risager er begejstret i sin melding fra Canada onsdag aften:

- Jeg er lige gået ned fra podiet med førstepræmien - med IERA Award 2019 præmien. Det er stort. Der er nok 1.500 i salen, så det giver altså en stor oplevelse for mig personligt også, ud over at både Blue Ocean Robotics og UVD Robots er flot fremhævet på den meget flotte platte, som er fulgt med. Det er simpelthen en fantastisk oplevelse for os.

Blue Ocean og Risager vandt i øvrigt i konkurrence med en anden fynsk robot, nemlig Mobile Industrial Robots mobile robot, som allerede har vundet en stribe priser.

Blue Ocean Robotics vandt altså med sin UVD Robot, der er en UV desinfektionsrobot, som øger patientsikkerhed ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier og andre skadelige mikroorganismer. Hospitaler kan med UV desinfektionsrobotten garantere 99,99 procent desinficerede patientstuer og dermed en markant reduceret risiko for hospitalsrelaterede infektioner til patienter, personale og pårørende.

Robotten er allerede i brug på mange hospitaler og Blue Ocean oplever en stor interesse for robotten, som er på markedet i 40 lande.

- Vi er helt vildt stolte af at vinde IERA Award 2019. Det er en fantastisk international anerkendelse. Det betyder, at verden forstår, at vi står med et banebrydende produkt, som ikke blot reducerer risikoen for at få hospitalsrelaterede infektioner for patienterne, men i høj grad også besøgende og hospitalspersonale. Alle kan de føle sig trygge i lokaler, som er blevet desinficeret af robotten, siger en stolt Claus Risager, adm. direktør og medstifter af Blue Ocean Robotics.

Annonce
Blue Ocean vandt for sin UVD desinficeringsrobot - bl.a. i konkurrence med en anden fynsk robot fra Mobile Industrial Robots. Arkivfoto

Stort blue ocean-marked

IERA Award er en af verdens mest prestigefyldte priser indenfor robotbranchen. Den hædrer samarbejdet mellem videnskab og industri indenfor fremstilling af robotter og uddeles af The International Federation of Robotics, IFR og The IEEE Robotics and Automation Society (IEEE/RAS), som er verdens største professionelle tekniske organisation med mere end 420.000 medlemmer i over 160 lande. Prisen blev uddelt i Montreal, Canada, onsdag aften, dansk tid.

UV desinfektionsrobotten forhøjer kvaliteten af hospitalernes desinficeringsproces. Virkningen af UV-C lyset på robotten er uafhængigt efterprøvet og bevist i en rapport fra Teknologisk Institut, hvor det konkluderes at 99,99 procent af bakterier og andre mikroorganismer elimineres ved anvendelse af robotten. Robotten er selvkørende og sørger for at alle overflader på en patientstue belyses fra flere vinkler og på tæt hold.

- Den kan ikke blot hjælpe personalet, som den samarbejder med, den kan også nedbringe antallet af folk, der dør som følge af infektioner. Alene i Danmark er det 1000 om året, siger Claus Risager.

Der forventes et kæmpe marked for UV desinfektionsrobotten, som er udviklet i et banebrydende samarbejde med ledende sygehuse i Danmark.

- Der er stort marked derude - et rent blue ocean, fordi der ganske enkelt ikke er andre konkurrenter på markedet, siger Claus Risager, som har mere end 30 års erfaring i robotbranchen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce