Annonce
Faaborg-Midtfyn

Befamlede og tog nøgenbilleder af fireårig: Landsret skærper dom til ældre midtfynsk mand

Den 70-årige havde valgt at anke byrettens dom til landsretten. I sidste uge faldt afgørelsen, og straffen blev skærpet med tre måneder. Arkivfoto: Robert Wengler
70-årig fra Midtfyn forulempede og tog nøgenbilleder af en fireårig pige og slikkede på en 12-årig piges bryster. Manden blev idømt ni måneders fængsel af byretten i april, men nu har Østre Landsret skærpet dommen til et års fængsel.

Midtfyn: 12 måneders fængsel. Sådan lød straffen, da Østre Landsret i sidste uge skulle tage stilling til en sag fra Midtfyn, hvor en 70-årig mand var tiltalt for at have krænket to piger seksuelt.

Den 70-årige blev dømt for at have befølt en fireårig pige samt fået hende til at beføle ham. Han blev også dømt for at have taget nøgenbilleder af pigen, mens hun sov. Derudover er han dømt for at have haft et andet seksuelt forhold end samleje til en pige på 12 år. I den forbindelse er der fundet dna fra 70-årige på den 12-årige piges bryster.

Begge episoder er foregået i løbet af sommeren sidste år, men uafhængigt af hinanden.

Sagen var for byretten i Svendborg i april, hvor den 70-årige mand fik en dom på ni måneders ubetinget fængsel. Men det var altså en dom, som Østre Landsret valgte at skærpe.

- Der blev lagt vægt på karakteren og grovheden af forholdene, at der var flere forurettede, og at der i det ene tilfælde var tale om såkaldt grooming, forklarer Stephanie Elisabeth Pedersen, anklager ved statsadvokaten i Viborg.

Grooming er et engelsk begreb og betyder, at man over tid opbygger en relation til et barn med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

Annonce

Nægter sig skyldig

Den 70-årige har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig. Det eneste, han har villet indrømme, var en seksuel sms-korrespondance med 1756 beskeder, som han har haft med den 12-årige pige. Han har tidligere forklaret, hvordan han har troet, at den 12-årige pige i virkeligheden var 16 år.

Billederne af den fireårige er ifølge den nu dømte 70-årige også havnet på hans telefon ved en fejl. Dem var han nemlig kommet til at tage, da han om natten skulle bruge lommelygtefunktionen for at kunne skifte den fireårige pige, som han babysittede.

Forklaringerne har dommer og domsmænd tilsyneladende ikke givet meget for, da manden blev kendt skyldig i samtlige tiltaler.

Udover at skulle ind bag tremmer skal den 70-årige også betale erstatning til de to piger. Også denne har landsretten valgt at skærpe fra 30.000 til 35.000 kroner samlet set.

Avisen skriver normalvis navnet på den dømte, når straffen lyder på et års ubetinget fængsel eller derover. Af hensyn til sagens ofre udelader avisen dog navnet i dette tilfælde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce