Annonce
Faaborg-Midtfyn

Befamlede og tog nøgenbilleder af fireårig: Landsret skærper dom til ældre midtfynsk mand

Den 70-årige havde valgt at anke byrettens dom til landsretten. I sidste uge faldt afgørelsen, og straffen blev skærpet med tre måneder. Arkivfoto: Robert Wengler
70-årig fra Midtfyn forulempede og tog nøgenbilleder af en fireårig pige og slikkede på en 12-årig piges bryster. Manden blev idømt ni måneders fængsel af byretten i april, men nu har Østre Landsret skærpet dommen til et års fængsel.
Annonce

Midtfyn: 12 måneders fængsel. Sådan lød straffen, da Østre Landsret i sidste uge skulle tage stilling til en sag fra Midtfyn, hvor en 70-årig mand var tiltalt for at have krænket to piger seksuelt.

Den 70-årige blev dømt for at have befølt en fireårig pige samt fået hende til at beføle ham. Han blev også dømt for at have taget nøgenbilleder af pigen, mens hun sov. Derudover er han dømt for at have haft et andet seksuelt forhold end samleje til en pige på 12 år. I den forbindelse er der fundet dna fra 70-årige på den 12-årige piges bryster.

Begge episoder er foregået i løbet af sommeren sidste år, men uafhængigt af hinanden.

Sagen var for byretten i Svendborg i april, hvor den 70-årige mand fik en dom på ni måneders ubetinget fængsel. Men det var altså en dom, som Østre Landsret valgte at skærpe.

- Der blev lagt vægt på karakteren og grovheden af forholdene, at der var flere forurettede, og at der i det ene tilfælde var tale om såkaldt grooming, forklarer Stephanie Elisabeth Pedersen, anklager ved statsadvokaten i Viborg.

Grooming er et engelsk begreb og betyder, at man over tid opbygger en relation til et barn med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

Annonce

Nægter sig skyldig

Den 70-årige har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig. Det eneste, han har villet indrømme, var en seksuel sms-korrespondance med 1756 beskeder, som han har haft med den 12-årige pige. Han har tidligere forklaret, hvordan han har troet, at den 12-årige pige i virkeligheden var 16 år.

Billederne af den fireårige er ifølge den nu dømte 70-årige også havnet på hans telefon ved en fejl. Dem var han nemlig kommet til at tage, da han om natten skulle bruge lommelygtefunktionen for at kunne skifte den fireårige pige, som han babysittede.

Forklaringerne har dommer og domsmænd tilsyneladende ikke givet meget for, da manden blev kendt skyldig i samtlige tiltaler.

Udover at skulle ind bag tremmer skal den 70-årige også betale erstatning til de to piger. Også denne har landsretten valgt at skærpe fra 30.000 til 35.000 kroner samlet set.

Avisen skriver normalvis navnet på den dømte, når straffen lyder på et års ubetinget fængsel eller derover. Af hensyn til sagens ofre udelader avisen dog navnet i dette tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce