Annonce
Odense

Bedste sommer siden 2011: Over 96.000 gæster i Odense Zoo

Bøgetoppen har været en af årets nyheder i Odense Zoo. Pressefoto: Odense Zoo
Med over 96.000 gæster blev sommeren 2019 den mest velbesøgte i Odense Zoo i otte år. Godt zoo-vejr er en del af forklaringen.

I år har der været mange nye oplevelser for gæsterne i Odense Zoo, og det har tilsyneladende fået rigtig mange til at besøge haven.

Helt præcist har 96.355 gæster været i tur i Odense Zoo i skolernes sommerferie fra den 29. juni til og med søndag den 11. august.

Det gør sommeren til den bedste i otte år. Det er nemlig det største antal af besøgende siden 2011.

- Der er ingen tvivl om, at Bøgetoppen, vores gåtur i 12 meters højde, virkelig har fået en god modtagelse og har trukket mange til, og det er vi selvfølgelig enormt glade for, udtaler Zoo-direktør Bjarne Klausen.

- Det er vigtigt for at gøre vores gæster endnu mere begejstrede for den danske natur, og jeg synes, vores besøgstal og de mange positive tilbagemeldinger, vi får på Bøgetoppen, vidner om, at vi lykkes med det.

Målt op mod sidste år, har sommeren 2019 været en stor succes. I forhold til sommeren 2018, er besøgstallet gået frem med 12 procent, fra 84.056 besøgende i samme periode sidste år.

En del af forklaringen er uden tvivl også, at sommeren 2019 har budt på rigtig godt zoo-vejr.

- Sidste år havde vi en lang og meget varm sommer, og så står en tur på stranden altså højere på listen end en tur i zoo. I år har det været lidt køligere, lidt mere overskyet, og det er helt perfekt for os, lyder det fra Bjarne Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce