Annonce
Middelfart

Bedste placering nogensinde: Middelfart er tæt på toppen i erhvervsklima-undersøgelse

- En placering som landets fjerdebedste erhvervskommune er imponerende, siger formand Carsten Kind, DI Trekantområdet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kommunen er rykket to pladser frem til en fjerdeplads i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune ikke blot fastholder, men udbygger sin position som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner.

I Dansk Industris årlige undersøgelse om erhvervsklima opnår Middelfart i år sit bedste resultat nogensinde med en placering som den fjerdebedste erhvervskommune i Danmark, hvilket er en fremgang på to pladser siden sidste år.

Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

Virksomhederne roser blandt andet samarbejdet med jobcentret og kommunens evne til tiltrække nye virksomheder og beboere til Middelfart Kommune.

Middelfart er en af de kommuner i landet, der i forhold til kommunens størrelse har haft den største nettotilflytning i de senere år, og samlet set vurderes Middelfart Kommunes image at være det tredjebedste i landet.

Annonce

Skolesamarbejde halter

Men der er også enkelte tidsler i årets erhvervsklimaundersøgelse, når det gælder Middelfart. Et af områderne, hvor virksomhederne er knap så begejstrede, er i relation til uddannelse, hvor samarbejdet imellem folkeskolen og virksomhederne ikke lever op til den ellers høje tilfredshed med kommunens indsats.

Ligeledes viser tal fra Undervisningsministeriet, at Middelfart Kommunes evne til at løfte elevernes faglige niveau befinder sig i den tunge ende af landets kommuner.

- Vi er i DI Trekantområdets bestyrelse meget optagede af, at skoleeleverne opnår et højt fagligt niveau og samtidig får mulighed for at få et indblik i karrieremulighederne i de private virksomheder. Det er fremtidens medarbejdere i vore virksomheder, så det er vigtigt at prioritere, og vi bidragerne gerne til drøftelserne af den rigtige løsning, siger formand Carsten Kind, DI Trekantområdet, i en pressemeddelelse.

En god kultur

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) understreger vigtigheden af et godt erhvervsklima.

- Kommunal velfærd hviler på, at der er nogle personer, der er i arbejde og betaler skat. Derfor er et godt erhvervsklima, der fastholder eksisterende og tiltrækker nye arbejdspladser, nærmest altafgørende, siger Johannes Lundsfryd.

Han gør opmærksom på, at man ikke bare som politikere beslutter at ville have et erhvervsklima i top.

- Administrationen er bærere af en kultur, der tager virksomhederne alvorligt og sætter servicen i højsædet. Er der en virksomhed med et presserende behov for nogle oplysninger fra kommunen, så får de dem, også selv om det er den 25. december, siger Johannes Lundsfryd.

Han erkender virksomhedernes kritik af skolesamarbejdet.

- Vi skal have et mere systematisk samarbejde, og jeg så gerne, at hver skoleklasse hvert år oplever en eller anden form for kontakt med erhvervslivet, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv i Mercedes

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce