Annonce
OB

Bedste OB-forestilling i mange år

Der blev festet første gang, da OB's stærkt spillende styrmand Jens Jakob Thomasen havde hamret bolden ind i hjørnet til 1-0. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB kunne have ført med mere end med 3-0 ved pausen, men kørte også 3-2-sejren sikkert i land, da det kneb efter pausen mod FC København.
Annonce

Fodbold: Sponsorer og godtfolk var i feststemning på vej ud til en kold med avec efter en af de bedste halvlege, som et OB-mandskab har spillet i flere år mod så stort et hold, som FC København bryster sig af at være.

Dybest set var Ståle Solbakkens mænd splittet ad til atomer efter de første 45 minutter og var heldige med kun at være bagud med 3-0. Havde der været en sund skepsis før kampen på fynboernes vegne, så blev den fejet væk som hvirvlende blade foran en kommunal traktor med kost.

FCK ville gerne sætte spillet op, men bagude var der revner i tapetet og den tidligere landsholdsstopper Andreas Bjelland så gammel og stiv ud og skabte uro. Værterne havde masser af plads, når spillet skulle sættes op og FCK'erne halsede efter.

Mads Frøkjær-Jensen kunne være solgt alene på den halvleg og vidunderbarnet fra vestegnen satte sit navn bag alle tre scoringer med stor kreativt overskud.

Men først og fremmest så angreb OB'erne kampen og modstanderne og forsøgte hele tiden at forsvare sig fremad, og omvendt var FCK'erne meget passive og ude af position, når bolden røg på fynske fødder.

Jens Jakob Thomasen fordelte boldene flot, debutanten Emmanuel Sabbi havde gode momenter og slog en diagonalbold, der rev FCK-forsvaret op i sekunderne før OB's 1-0-føring.

Og så kan man vove den påstand, at tuneseren Issam Jebali fik sit endelige gennembrud godt et år efter at være ankommet. Jebali sneg sig rundt om FCK-stopperne og scorede to mål ved at søge de rigtige positioner og da det kneb var han snu som en ræv ved en hønsegård og dygtig til at holde i bolden og vifte modstanderne væk.

Oliver Christensen havde et par aktioner, hvor han var ved at komme på mellemhånd, men stod ellers stensikkert og kunne ikke klandres for FCK-målene.

Annonce

Ikke sket i 25 år

OB skabte mere end til de tre mål før pausen og Ståle Solbakken flåede tre mand ud før anden halvleg og gik over til at spille med to deciderede angribere. For det var første gang i 25 år, at FCK var bagud med 3-0 ved pausen.

Det vendte udviklingen og OB'erne kørte trætte og måtte indkassere to forholdsvise tidlige mål efter pausen.

Med Jakob Michelsen reagerede og satte en ekstra stopper ind for at afværge FCK's indlæg fra fløjene mod Wilczek og efter 3-2 fik OB faktisk styr på sagerne og kunne have lukket kampen i en periode, hvor der var mange små bataljer og svinestreger.

OB fandt modet tilbage, fik det hele skubbet fremad og væk fra egen farezone.

I den fase viste Issam Jebali sig også fra sin allerbedste side og var ferm til at holde fat i bolden og give sine holdkammerater mulighed for at komme fremad og få lidt luft til at stå imod den desperation, som FCK'rne efterhånden leverede.

Faktisk havde OB et par tilløb til at lukke kampen, men det løb ud i sandet i de afgørende momenter, selv om Jebali forsøgte at lægge an til en dræbende afslutning efter sine kendte skudfinter og proptrækker-driblinger.

Annonce

Begejstret folk

Men folket på tribunerne fulgte og bar OB'erne frem til den sidste koncentration og det afgørende pres kom aldrig fra FCK, der på baggrund af første halvleg helt klart fortjente at tabe til et bedre hold.

Jakob Michelsen styrtede efter slutfløjtet som en anden David Nielsen ned til fan-sektionen på Richard Møller Nielsen-tribunen og knyttede næverne og sprang rundt, som dansede han på en trampolin.

Træneren vidste, at han og holdet havde taget presset af sig selv, klubben og holdet fra dag et i Superligaen.

Nu kommer FC Nordsjællands slagne talenter til Odense og Farum-drengene må være lidt rystede over alligevel at have tabt 3-2 i Brøndby efter at have ført 2-0.

Men spiller OB ikke med samme intensitet som mod FCK, så risikerer fynboerne stadig at kunne tabe sådan en opgave.

Dertil var der dog for mange gode præstationer søndag aften. Det kan ikke have været et lucky punch.

- Har I åbnet rosé-vinen, spurgte Jakob Michelsen råbende op til et par OB-medarbejdere umiddelbart før et tv-interview.

Glæden var til at få øje på.

Kampen Kort

Superligaen, OB-FC København 3-2 (3-0)

Mål: 1-0 Jens Jakob Thomasen (10) blæser bolden fra Mads Frøkjær-Jensen ind i hjørnet, 2-0 Issam Jebali (17) sparker mellem benene på målmanden på Mads Frøkjærs pasning på siden af Bjelland, 3-0 Issam Jebali (45) spilles fri af Jørgen Skjelvik, der blev sendt afsted af Frøkjær, 3-1 Kamil Wilczek (61) header Pierre Bengtssons indlæg ind, 3-2 Kamil Wilczek (70) opfanger løs bold og glider den i mål.

Advarsler: Emmanuel Sabbi, OB (51), Jakob Michelsen træner OB (51), Mikkel Kaufmann, FCK (62), Kamil Wilczek, FCK (70).

OB: (4-3-3) Oliver Christensen - Oliver Lund, Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Jørgen Skjelvik - Moses Opondo (59. Aron Elís Thrandarson), Jens Jakob Thomasen, Troels Kløve - Emmanuel Sabbi (64. Marco Lund), Issam Jebali (90. Mikkel Hyllegaard), Mads Frøkjær-Jensen (90. Max Fenger).

FC København: (4-2-3-1) Karl-Johan Johnsson - Guillermo Varela (46. Karlo Bartolec), Victor Nelsson, Andreas Bjelland (76. Viktor Fischer), Pierre Bengtsson - Carlos Zeca, Jens Stage (46. Robert Mudrazija) - Mohamed Daramy (46. Mikkel Kaufmann), Jonas Wind, Rasmus Falk (76. Marios Oikonomou)- Kamil Wilczek.

Bedste spillere: OB: Issam Jebali FCK: Kamil Wilczek

Dommer: Jakob Kehlet - 7- ok, selv om han var lidt hård ved hjemmeholdet.

Tilskuere: 4.315

Næste kamp: Søndag kl. 14.00, OB-FC Nordsjælland

OB-spillernes karakterer:

Oliver Christensen 7 - Oliver Lund 7 , Kasper Larsen 7 , Jeppe Tverskov 7 , Jørgen Skjelvik 7 - Moses Opondo 7 , Jens Jakob Thomasen 10, Troels Kløve 7 - Emmanuel Sabbi 7, Issam Jebali 10, Mads Frøkjær-Jensen 10..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce