Annonce
Erhverv

Bedste år nogensinde: Kim Larsen tjente 13 millioner sidste år

Kim Larsen kom i gang efter sin sygdom her ved denne koncert i Nyborg. Økonomisk har det dog været et meget sundt år for ham. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Kim Larsen har - endnu engang - tjent kassen på et væld af koncerter for Familien Danmark, en ny plade og salg fra bagkataloget. Seneste regnskab viser et overskud 13 millioner kroner før skat.

Kim Larsen er nu god for 77 millioner kroner, efter at han sidste regnskabsår fik et rekordoverskud på 13 millioner kroner før skat i sit sit firma, Kim Larsen Aps. Hans manager, Jørn 'Ørn' Jeppesen, forklarer, at der er to måder at forholde sig til, om det har været et godt år eller ej i musikbranchen:

- Man kan se på økonomien, og så kan man se på, om det har været sjovt, og vi har fået lavet det, vi gerne ville. Det sidste starter vi altid med, så vi er sådan lidt baglæns resultat-orienterede, siger Jørn 'Ørn' Jeppesen, der har arbejdet sammen med Kim Larsen i over 20 år:

- Det er altid sjovt, og der har været godt gang i butikken de seneste år, som du også kan se i regnskabet. Vi har blandt andet udgivet en ny plade i foråret 2017, Øst for Vesterled, og den har været sjov at lave, siger han.

Kim Larsen ApS

Hjemsted: HellerupCVR-nummer: 66598012

Direktion: Peter Ingemann Hansen

Ejer: Kim Mellius Larsen

Regnskabstal 2017/18 (året før i parentes:

Bruttofortjeneste: 16 millioner kroner (13)

Driftsresultat: 11 millioner kroner (9)

Overskud før skat: 13 millioner kroner (12)

Overskud efter skat: 10 millioner kroner (9)

Egenkapital: 77 millioner kroner (67)

Antal ansatte: 7 (7)

Pengene kommer fra koncerterne

Selvom Kim Larsens CD'er og plader sælger godt, og der også kommer indtægter fra streaming-tjenester, så er det koncerterne, som for alvor giver penge:

- Den største indtægtskilde er koncertturnéerne, hvor vi både havde en sommerturné med 40 koncerter og en vinterturné med 25. Hovedparten af lagkagen stammer fra koncerterne, forklarer Jørn Jeppesen.

Overskuddet på 13 millioner kroner for regnskabsåret 2017/2018 fremgår af regnskabet, der blev godkendt på generalforsamling den 14. september. Regnskabsåret går fra 1. maj til 30. april. Overskuddet var lidt større end foregående regnskabsår, som gav et overskud på 12 millioner kroner. Resultatet efter skat var 10 millioner kroner, og Kim Larsen betalte 2,9 millioner kroner i skat for regnskabsåret 2017/2018.

Annonce

Bredden giver en stor kundekreds

Egenkapitalen i Kim Larsens virksomhed voksede fra 67 millioner kroner til 77 millioner kroner, og der er i alt aktiver for 82 millioner kroner i Kim Larsen Aps.

Kim Larsens evne til at tjene mange penge er direkte forbundet med hans folkelige og brede appel, som sikrer, at han kan tiltrække folk til sine mange koncerter.

- Når vi står til koncerterne, så ser det ud som om, det både er høj og lav, ung og gammel, som kommer, og nu har Kim Larsen været sound track for et par generationer, og det giver en god stemning til koncerterne, at alle generationer er med, siger Jørn 'Ørn' Jeppesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce