Annonce
Livsstil

Bedst til prisen: Jabra Elite Active 65t har god lyd og masser af funktioner

Jabra Elite Active 65t er produceret i København, og de danske øretelefoner er - i vores optik - noget flottere at se på end Apple Airpods, der er i samme prisleje. Vigtigere endnu: de lyder langt bedre og har bedre funktionalitet. Pr-foto

Danske Jabras Elite Active 65t er til prisen de bedste "true wireless" øretelefoner, vi har prøvet. Du kan få bedre lyd, men når det kommer til funktionalitet, såsom noise cancelation, mikrofoner, stemmeaktivering mm., er det nogle af de bedste, vi har prøvet - og til prisen, små 1500 kr., er de en klar vinder.

Lad os først se nærmere på de basale funktioner, nemlig daglig brug, lyd og fit.

Elite Active 65t kommer med ekstra earbuds og en opbevaringskasse, der også fungerer som oplader. Den lades via mikro-usb og ikke USB-C, som ellers er ved at blive standard. Øretelefonerne kan bruges i fem timer på en opladning, og der er to ekstra i æsken. Er de løbet helt tør, kan du på bare 15 minutter lade dem op til halvanden times ekstra brug. Det er en rigtig lækker feature, hvis de mister strømmen på et kritisk tidspunkt.

Jeg fik via de medfølgende earbuds et rigtig tæt fit i mine ører, og det er nødvendigt for at få den aktive støjreduktion til at virke - og for at give den optimale basgengivelse, når du lytter til musik. Støjreduktionen er ganske effektiv og den feature trækker op, uden at det for mig er en afgørende feature, da andre øretelefoner uden støjreduktion også formår at lukke anden lyd ude, hvis man vælger de rigtige earbuds. Her er det værd at bemærke, at Elite Active 65t har et meget tæt fit, som måske ikke er for alle - personligt synes jeg, at de sad tæt men godt, også under længere cykelture og træningspas. Elite Active 65t er nemlig velegnet til sport, da de afviser sved, støv og sågar vand efter IP56-standard. De har desuden indbygget bevægelsessensorer, som kan hjælpe med at tracke din træning - men her foretrækker jeg altså stadig en "gammeldags" tracker om håndleddet.

Annonce

Om anmeldelsen

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet.Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Den medfølgende opbevaringsæske fungerer som oplader. Den benytter mikro-usb isf. USB-C, som ellers er ved at være standard, men den gør et godt job. Der er fem timers batteri i øretelefoner, 10 timer ekstra i æsken, og på bare 15 minutter, kan du lade op til halvanden times ekstra brug. Pr-foto

Pakket med funktioner

Jabras øretelefoner gør en dyd ud af at kunne det hele, og det er de faktisk lykkedes med.

Elite Active 65t benytter bluetooth 5.0, der sikrer optimal forbindelse, der er hele to mikrofoner i hver enhed - altså fire i alt, som giver en rigtig god stemmegengivelse under opkald. Og så er mikrofonerne handy, når du skal bruge stemmestyring. Øretelefonerne understøtter nemlig både Siri, Alexa og Google Assistent - selvfølgelig afhængig af hvilken mobil, du kombinerer dem med. De kræver imidlertid, at du trykker på en knap på øretelefonen for at aktivere dem, og det er lidt ærgerligt, at de ikke altid lytter - det kunne være praktisk. Men det virker udmærket, når først du trykker.

Generelt kan du styre alt direkte fra øretelefonerne, og du har kun brug for den medfølgende app, hvis du skal tracke dine øretelefoner eller bruge den særlige equaliser. Funktionaliteten af knapperne er gennemtænkt og fyldestgørende, men jeg blev overrasket over, at man skal trykke øretelefonerne ind mod øregangen, når man bruger knapperne. Her havde jeg foretrukket, at knapperne sad oven på øretelefonerne, da det let kan virke indvaderende, når man skal trykke ind mod øregangen.

Knappernes placering er dog eneste ridse i lakken på Elite Active 65t, der til prisen er de bedste "true wireless" øretelefoner, vi har testet. Vi har under testen set Elite Active 65t til 1.299 kr., og til den pris får du langt mere lyd og funktionalitet for pengene, end hvis du fx vælger Apple Airpods, og designet - som selvfølgelig er en smagsag - er også pænere. Hvis du flotter dig og er villig til at lægge næsten det dobbelte, kan du hos Master & Dynamics, B&O og Bose få bedre lyd - men Elite Active 65t er bedst til prisen.

Pris og tilgængelighed: Sælges i butikker og online, set til 1.299 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce