Annonce
Fyn

Nu er der trukket lod: 'Bedst på Fyn' bliver uden de bedste

Tirsdag formiddag på Restaurant Bacchus i Odense blev det afgjort, hvem der skal møde hvem i restaurantdysten Bedst på Fyn. Foto: Michael Bager
Tirsdag blev der trukket lod om, hvilke restauranter der skal møde hinanden i restaurantdysten "Bedst på Fyn". Dette års to finalister, HOS og Pasfall, var dog ikke med i spanden.

Ejer af Restaurant Bacchus, Stephane Libourel, stikker hånden ned i champagnespanden og hiver et kort op.

- Hesselet, læser han højt.

Tirsdag formiddag var restauratører fra seks fynske spisesteder samlet på den odenseanske restaurant i Vestergade, hvor de var med til at overvære lodtrækningen til de indledende runder af restaurantdysten "Bedst på Fyn 2020".

Hvem Restaurant Hesselet skal møde i den første runde, vender vi tilbage til. Først skal vi kigge på, hvilke restaurantnavne, der ikke var med i champagnespanden og dermed ikke deltager i næste års konkurrence.

Anerkendte restauranter som Falsled Kro, Lieffroy i Nyborg og Rudolf Mathis i Kerteminde har endnu engang valgt ikke at deltage, men mere interessant er det, at dette års finalister, Restaurant HOS og Restaurant Pasfall, også har meldt pas på næste års konkurrence.

Det ærgrer Bent Christensen, som er idémanden bag konkurrencen. Som redaktør for Den Danske Spiseguide er han også med til at afvikle konkurrencen.

- Det er en frivillig sag, om man vil stille op, så jeg vil ikke sige, at jeg er skuffet. Men jeg er forundret, og jeg synes ikke, der er nogen grund til at hvile på laurbærrene, fordi man var med i finalen første år, siger han.

Annonce

Bedst På Fyn

Bedst på Fyn er en konkurrence mellem fynske toprestauranter.

Konkurrencen blev afviklet for første gang på Fyn i år, hvor Restaurant HOS løb af med sejren.

Restauranterne konkurrerer i en menu bestående af: Snacks/appetizers samt brød og smør; Forret (sø, hav og grønt); hovedret (mark, have, skov, luften); ost /dessert. Hver ret skal matches med en vin.

Dommerne kan give op til fem point inden for følgende kriterier: Visuelt udtryk, smag, kreativitet, betjening/service og vin-mad-match.

Det er anden gang, at konkurrencen afholdes på Fyn. Andre steder i landet, som f.eks. på Sjælland, har konkurrencen eksisteret i flere år.

Følgende restauranter har tilmeldt sig Bedst på Fyn 2020, som afvikles fra januar til maj næste år. Restaurant Hesselet, Stella Maris, Restaurant Bacchus, Restaurant Skovbakken, Kongebrogaarden, The Balcony og Restaurant Vår.

Læs mere på: http://bedstpaafyn.dk/

Ikke en prioritet

Jakob Spolum fra Restaurant HOS, der vandt konkurrencen i 2019, melder fra på grund af travlhed:

- Vi har rigeligt travlt og siger nej til mange ting. Vi har også takket nej til østersfestival i år. Vi er ikke så mange i vores team og kan ikke kapere det hele. Det er en ganske fin konkurrence, og vi var også voldsomt glade for at vinde den. Vi har bare valgt ikke at prioritere den i år.

Den anden finalist, Thomas Pasfall, indrømmer gerne, at skuffelsen over at tabe finalen har spillet en rolle for hans beslutning om ikke at være med i år.

- Jeg er ret ærgerrig, og når jeg stiller op til noget, har jeg svært ved at bære ikke at vinde. Jeg bliver i ret dårligt humør. Det er helt fint, at der er plads til nogle nye, og at det finder sit leje. Så kan det være, at vi er klar til næste år igen, siger han.

Ifølge Thomas Pasfall er der ikke noget problem i at kalde konkurrencen "Bedst på Fyn", selv om mange af Fyns anmelderroste restauranter ikke deltager.

- Det er jo bedst på året, og det er en ny sæson. Hesselet og Balcony stiller op igen. Vår og Bachhus er med for første gang. Det er et godt input, siger Thomas Pasfall, som ellers bakker op om konkurrencen og ikke vil udelukke, at han skal deltage som gæst, hvis der er et interessant opgør.

Venskabelig dyst

Og så er vi tilbage hos de restauranter, der er tilbage i champagnespanden. Hesselet skal møde Stella Maris fra Svendborg. Kongebrogaarden i Middelfart skal møde Balcony fra Odense, mens to af de nye drenge i klassen, Restaurant Bacchus og restaurant Skovbakken, skal møde hinanden.

- I år har jeg et godt hold. Det var en udfordring sidste år. Det er ikke, fordi jeg absolut skal vinde, men jeg vil kun være med, hvis jeg kan yde mit bedste, og det føler jeg, at jeg kan nu, siger Stephane Libourel.

Franskmandens første konkurrent bliver Lars Knudsen fra Restaurant Skovbakken, som er en ren selskabsrestaurant.

- Det bliver da sjovt. Vi laver jo det, vi hver især synes, og hvis der så er nogle, som ikke synes om det den dag, er det ikke noget, vi ændrer på. Og så får vi muligheden for at komme her og drille Stephane lidt, siger han og griner.

Sidste navn op af champagnespanden er Restaurant Vår, som er videre til næste runde uden kamp, med mindre endnu en restaurant melder sig på banen.

- Vi betragter det som en slags wildcard. Vi kan håbe, at der er nogen, der synes, det kunne være interessant at være med, nu man ved, hvem man skal møde, siger Bent Christensen.

Bedst på Fyn er blevet til på foranledning af de fynske restauranter og idémanden Bent Christensen, som ejer og redigerer Den danske Spiseguide. Foto: Michael Bager
Straks efter lodtrækningen gik parterne i gang med at planlægge første runde, som afholdes i januar og februar 2020. Her Lars Knudsen fra Restaurant Skovbakken (tv.) og dagens vært Stephane Libourel fra Restaurant Bacchus. Foto: Michael Bager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce