Annonce
Fyn

Bedst på Fyn: To fynske hoteller mødes i restaurantdyst

Gastronomisk chef på Stella Marris, Anders Granhøj, glæder sig til aftenens opgør mod Hotel Hesselet i restaurantdysten Bedst På Fyn: Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Årets udgave af restaurantdysten Bedst på Fyn skydes i gang torsdag aften på Hotel Stella Maris i Svendborg. Modstanderne i den første tvekamp er kollegerne fra Hesselet i Nyborg.

Så er det igen blevet tid til at skille fårene fra bukkene på den fynske restaurantscene. Torsdag aften møder Hotel Stella Maris i Svendborg kollegerne fra Hotel Hesselet i Nyborg i det første opgør i restaurantkonkurrencen Bedst på Fyn.

I al sin enkelthed går konkurrencen ud på, at to restauranter dyster om at lave den bedste snack, forret, hovedret og dessert med tilhørende vine. Tre dommere afgør, hvilken restaurant, der går videre til næste runde. Det fortsætter, indtil der kun er to restauranter tilbage, og vinderen af finalen kan så kalde sig Bedst på Fyn 2020.

I år deltager syv restauranter. Udover Stella Maris og Hesselet møder Comwell Kongebrogaarden i Middelfart Odenserestauranten The Balcony 6. februar, mens Restaurant Bacchus tager imod Skovbakken 27. februar. Eatmosfære i Bellinge går videre til næste konkurrence uden kamp, da Restaurant Vår har trukket sig fra konkurrencen.

Stella Maris deltager i konkurrencen for første gang, og gastronomisk chef Anders Granhøj glæder sig til en god aften sammen med kollegerne fra Nyborg. Også selv om han efter eget udsagn ikke er særlig vild med konkurrencer.

- Det er mest, fordi jeg hader at tabe, siger han og griner.

- Før jeg kom til, havde Stella Maris meldt sig ud af alt, hvad der har med guider og konkurrencer at gøre. Det, syntes jeg, var lidt ærgerligt. Det er et fint initiativ, som Bent Christensen og Den danske Spiseguide har taget med den her konkurrence. Det er selvfølgelig ressourcekrævende, men for mig er det en oplagt mulighed for at vise fanen igen, siger Anders Granhøj.

Med for at vinde

Det er ikke kun de tre dommere, der får mulighed for at smage på de to køkkeners kreationer. Omkring 40 gæster har købt sig en plads ved bordene. Det er ifølge de to kombattanter et passende antal gæster til en konkurrence hvor der lige skal gøres lidt ekstra ud af anretningerne.

- Vi besøger jo hinanden, og det kollegiale er også en stor del af aftenen. Det skal ikke drukne i antallet af kuverter, siger Anders Granhøj, der samtidig understreger, at han er med for at vinde.

- Det er lige meget, hvad folk siger. Hvis man deltager i en konkurrence, så går man efter at vinde. Det gør vi naturligvis også, og vi vil da være hamrende ærgerlige over ikke at gå videre, siger han.

For at gå videre til semifinalen, skal Anders Granhøj som nævnt slå Hotel Hesselet, som også vil gå efter sejren.

- Sidste år røg vi ud til HOS, som senere vandt konkurrencen. Det var mega ærgerligt, at vi røg ud, men vi har lært nogle ting, om hvordan vi skal gribe det anderledes an i år. Vi har arbejdet meget med retterne og går benhårdt efter at vinde, siger assisterende køkkenchef Bjarke Jeppesen.

Ingen af køkkenerne har dog tænkt sig, at maden til aftenens konkurrence skal skille sig markant ud fra det, de laver til hverdag.

- Det handler også om, at vi skal sælge Hesselet til de folk, der normalt spiser på Stella Maris. Derfor skal der også være en sammenhæng mellem det, vi serverer til konkurrencen, og det vi laver til dagligt. Men der bliver selvfølgelig kælet lidt mere om det, når det er en konkurrence, siger Bjarke Jeppesen.

- Vi har angrebet det sådan, at vi gerne vil være os selv, så det, vi laver, minder meget om den identitet vi har i hverdagen, hvor vi lægger vægt det håndværksmæssige og simpelheden, lyder det fra Anders Granhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce