Annonce
Indland

Bedst på Fyn: Sidste kvartfinale afgøres i aften

Restaurant Under Lindetræet dækker søndag aften op til restaurantdysten "Bedst på Fyn", hvor Restaurant Fænøsund kommer forbi og konkurrerer om, hvilken restaurant laver de bedste retter. Arkivfoto: Mads Hansen

I aften skal den sidste semifinalist findes i restaurantdysten "Bedst på Fyn", når Under Lindetræet krydser kokkeknive med Restaurant Fænøsund.

Gæsterne på Under Lindetræet vil få sig en hel særegen oplevelse, når de sætter sig til bords i restauranten i aften. Måltidet, de vil få præsenteret, er nemlig udtænkt og forberedt af to restauranter, der kæmper om at blive den sidste semifinalist i restaurant-dysten "Bedst på Fyn".

Idémanden bag konkurrencen er Bent Christensen, mangeårig redaktør og udgiver af den Den Danske Spiseguide. Idéen er, at den skal gøre fynske restauranter mere synlige i medierne og over for potentielle gæster. Det er da også hovedårsagen til, at Under Lindetræet har valgt at deltage.

- Selvfølgelig betyder konkurrencen noget, men det handler i høj grad om, at vi gerne vil skubbe den her dagsorden med, at vi skal mere på banen, siger Jonathan Gouveia, sommelier på Under Lindetræet:

- Fyn mangler restaurantgæster, der kommer udefra og gerne vil opleve den fynske gastronomi og den fynske madkultur. Det håber vi, at vi kan fremme gennem den her konkurrence og det navn, Bent Christensen har inden for det gastronomiske landskab her i landet.

I dysten mellem HOS og Nyborg Destilleri serverede odenserestauranten en særdeles velsmagende torsk, som var med til at sikre HOS sejren. Foto: Morten Vilsbæk.

Jysk besindighed

De to restauranter konkurrerer i snacks, forret, hovedret og dessert, som alle bliver vurderet ud fra fire parametre: udseende, smag, kreativitet og vinmatch. Det er i sidste kategori, at Jonathan Gouveia som sommelier skal bruge sin viden om vin.

- Jeg lægger altid vægt på det samme, når jeg laver mine mad-og-vin-match, og så er det ligegyldigt, om det er til en konkurrence, eller om det er til familien derhjemme. Det skal smage godt sammen, og så skal vinen være et godt og ærligt produkt, som jeg kan stå inde for, siger han.

Modstanderne fra Fænøsund er klar til at tage udfordringen op og har forberedt sig hele ugen, fortæller indehaver og køkkenchef Michael Munk, som også står bag Michelin-restauranten MeMu i Vejle:

- Vi glæder os. Vi har gjort os umage og har trænet den sidste uges tid. Og ud over det tager vi nok en god portion jysk besindighed med, siger han.

Annonce

Tre sikre i semifinalen

Forud for aftenens dyst har der været afviklet tre andre kvartfinaler. Her blev det til en sikker sejr til henholdsvis Restaurant Hesselet, som vandt over The Balcony. HOS, som vandt over Nyborg Destilleri og endelig Restaurant Pasfall, som i torsdags besejrede Kongebrogården.

Madredaktør for Avisen Danmark, Morten Vilsbæk, var med i dommerpanelet ved de seneste to konkurrencer og var personligt ikke i tvivl om, hvem der fortjente at gå videre.

- HOS vandt meget overbevisende, især deres torsk var fremragende. Nyborg Destilleri var ikke i nærheden af at vinde den dyst. Pasfall vandt også rimeligt klart. Kongebrogården var godt med, men formåede kun at overbevise den ene af de tre dommere om, at én af deres retter var den bedste.

Sidste kvartfinale afgøres så i aften klokken 18.00 på Restaurant Under Lindetræet. Menuen, som blandt andet byder på Ibiricogris med shiitakesvampe og stegt lam med ramsløg, kan ses på Under Lindetræets hjemmeside.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Assens For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Assens

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce