Annonce
Indland

Bedst på Fyn: Sidste kvartfinale afgøres i aften

Restaurant Under Lindetræet dækker søndag aften op til restaurantdysten "Bedst på Fyn", hvor Restaurant Fænøsund kommer forbi og konkurrerer om, hvilken restaurant laver de bedste retter. Arkivfoto: Mads Hansen

I aften skal den sidste semifinalist findes i restaurantdysten "Bedst på Fyn", når Under Lindetræet krydser kokkeknive med Restaurant Fænøsund.

Gæsterne på Under Lindetræet vil få sig en hel særegen oplevelse, når de sætter sig til bords i restauranten i aften. Måltidet, de vil få præsenteret, er nemlig udtænkt og forberedt af to restauranter, der kæmper om at blive den sidste semifinalist i restaurant-dysten "Bedst på Fyn".

Idémanden bag konkurrencen er Bent Christensen, mangeårig redaktør og udgiver af den Den Danske Spiseguide. Idéen er, at den skal gøre fynske restauranter mere synlige i medierne og over for potentielle gæster. Det er da også hovedårsagen til, at Under Lindetræet har valgt at deltage.

- Selvfølgelig betyder konkurrencen noget, men det handler i høj grad om, at vi gerne vil skubbe den her dagsorden med, at vi skal mere på banen, siger Jonathan Gouveia, sommelier på Under Lindetræet:

- Fyn mangler restaurantgæster, der kommer udefra og gerne vil opleve den fynske gastronomi og den fynske madkultur. Det håber vi, at vi kan fremme gennem den her konkurrence og det navn, Bent Christensen har inden for det gastronomiske landskab her i landet.

Annonce
I dysten mellem HOS og Nyborg Destilleri serverede odenserestauranten en særdeles velsmagende torsk, som var med til at sikre HOS sejren. Foto: Morten Vilsbæk.

Jysk besindighed

De to restauranter konkurrerer i snacks, forret, hovedret og dessert, som alle bliver vurderet ud fra fire parametre: udseende, smag, kreativitet og vinmatch. Det er i sidste kategori, at Jonathan Gouveia som sommelier skal bruge sin viden om vin.

- Jeg lægger altid vægt på det samme, når jeg laver mine mad-og-vin-match, og så er det ligegyldigt, om det er til en konkurrence, eller om det er til familien derhjemme. Det skal smage godt sammen, og så skal vinen være et godt og ærligt produkt, som jeg kan stå inde for, siger han.

Modstanderne fra Fænøsund er klar til at tage udfordringen op og har forberedt sig hele ugen, fortæller indehaver og køkkenchef Michael Munk, som også står bag Michelin-restauranten MeMu i Vejle:

- Vi glæder os. Vi har gjort os umage og har trænet den sidste uges tid. Og ud over det tager vi nok en god portion jysk besindighed med, siger han.

Tre sikre i semifinalen

Forud for aftenens dyst har der været afviklet tre andre kvartfinaler. Her blev det til en sikker sejr til henholdsvis Restaurant Hesselet, som vandt over The Balcony. HOS, som vandt over Nyborg Destilleri og endelig Restaurant Pasfall, som i torsdags besejrede Kongebrogården.

Madredaktør for Avisen Danmark, Morten Vilsbæk, var med i dommerpanelet ved de seneste to konkurrencer og var personligt ikke i tvivl om, hvem der fortjente at gå videre.

- HOS vandt meget overbevisende, især deres torsk var fremragende. Nyborg Destilleri var ikke i nærheden af at vinde den dyst. Pasfall vandt også rimeligt klart. Kongebrogården var godt med, men formåede kun at overbevise den ene af de tre dommere om, at én af deres retter var den bedste.

Sidste kvartfinale afgøres så i aften klokken 18.00 på Restaurant Under Lindetræet. Menuen, som blandt andet byder på Ibiricogris med shiitakesvampe og stegt lam med ramsløg, kan ses på Under Lindetræets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce