Annonce
Fyn

Bedst på Fyn: Restaurant Bacchus vandt sidste opgør i indledende runde

Stemningen på Restaurant Bacchus var god torsdag aften, hvor indehaver Stephane Libourel (th) havde besøg af sin gode kollega Lars Knudsen fra Restaurant Skovbakken til en venskablig dyst i konkurrencen Bedst på Fyn 2020. Det blev Bacchus, der trak sig sejrrigt ud af opgøret. Foto: Martin E. Seymour
Sidste tvekamp i den indledende runde af restaurantdysten Bedst på Fyn 2020 blev en særdeles tæt affære. Restaurant Bacchus vandt torsdag aften efter fintælling over Restaurant Skovbakken, der dog også går videre til semifinalen som rundens bedste toer.

Restaurant Bacchus i Vestergade har ikke det største køkken. Normalt er det kun ejeren selv, Stephane Libourel, og hans personale, der danser rundt om hinanden på de få kvadratmeter.

Torsdag aften var der dog ekstra kamp om pladsen, da Restaurant Skovbakken, med Lars Knudsen i spidsen kom på besøg for at dyste, om hvilken af de to restauranter, der skulle gå videre i restaurantdysten Bedst på Fyn 2020.

Vi kan godt afsløre med det samme, at begge restauranter gik videre til næste runde. I år har kun seks restauranter tilmeldt sig konkurrencen, og derfor var der en semifinaleplads til den bedste toer, når nu aftenens vinder var blevet fundet.

Det blev hjemmebaneholdet, der løb med sejren. De tre dommere måtte dog ud i en fintælling for at finde en vinder. Restaurant Bacchus vandt snacksene med en pæn stor margin, og hovedretten, som bestod af due, var særdeles veludført. Restaurant Skovbakken vandt til gengæld forretten, men snævert, og selvom desserten smagsmæssigt og især teknisk sad i skabet, var det ikke nok til sejr.

Det var dog nok til at slå toerne fra de to foregående runder: Stella Maris fra Svendborg og The Balcony fra Odense. Restaurant Skovbakken fik dermed en trøstepræmie i form af en semifinaleplads som bedste toer.

- Der er ingen tvivl om, at det, vi har fået serveret i aften, har været af virkelig høj kvalitet. Fra begge køkkener. Det er nok det højeste niveau, vi har oplevet indtil nu, lyder det fra en af aftenens dommere, Bent Christensen, som er mangeårig udgiver af Den danske Spisguide og facilitator af konkurrencen Bedst på Fyn 2020.

Bedst på Fyn 2020

Bedst på Fyn er en konkurrence mellem fynske toprestauranter.

Konkurrencen blev afviklet for første gang på Fyn i 2019, hvor Restaurant HOS løb af med sejren.

Restauranterne konkurrerer i en menu bestående af: Snacks/appetizers samt brød og smør; Forret (sø, hav og grønt); hovedret (mark, have, skov, luften); ost /dessert. Hver ret skal matches med en vin.

Dommerne kan give op til fem point inden for følgende kriterier: Visuelt udtryk, smag, kreativitet, betjening/service og vin-mad-match.

Det er anden gang, at konkurrencen afholdes på Fyn. Andre steder i landet, som f.eks. på Sjælland, har konkurrencen eksisteret i flere år.

Samme fundament

Aftenens vinder, Stephane Libourel var selv sagt glad, da det stod klart, at han havde vundet. Han var også glad for, at konkurrenten, Lars Knudsen, også klarede skærene trods nederlag.

- Vi arbejder begge ud fra samme fundament. Vi laver begge to mad, der har god smag, og vi sætter pris på det gode håndværk. Lars har måske mere erfaring, når det kommer til konkurrencer. Det er første gang, jeg prøver det, så for mig er det her en kæmpe ting, siger Stephan Libourel.

Restaurant Bacchus skal et smut til Nyborg i semifinalen, hvor modstanderen hedder Hotel Hesselet. Restaurant Skovbakken får hjemmebanefordelen mod Kongebrogaarden fra Middelfart, der tidligere på måneden slog The Balcony ud af konkurrencen. Og de to køkkenchefer har ikke tænkt sig at lave drastisk om på den måde, de vil gribe opgaven an på.

- Når man deltager i konkurrencer, om det så er på kokkelandsholdet eller Bedst på Fyn, så er der ikke noget, der er dårligt. Folk lægger sig i selen, så for gæsterne må det være forrygende at få lov at opleve. For vores vedkommende, er vi en selskabsrestaurant, og det er sjovt at komme ud og blive luftet, så folk også kan se, hvad vi kan. Der kan godt snige sig noget molekylærgastronomi ind, men vi laver ikke om noget, siger Lars Knudsen.

- Jeg bruger 15 timer om dagen på det her. Jeg er nødt til at være tro mod det, jeg laver. Jeg kan ikke bare gå rundt og sjuske eller lave andre menneskers mad. Jeg skal lave min mad, lyder det fra aftenens vinder, Stephane Libourel.

Duen fra Restaurant Bacchus var delikat og velsmagende og fik maksimum point fra en af dommerne. Foto: Martin E. Seymour
Desserten fra Restaurant Skovbakken hed “Det sidste fra foråret” Den var både flot udført og smagfuld. Foto: Martin E. Seymour
Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce