x
Annonce
Fyn

Bedst på Fyn: Restaurant Bacchus vandt sidste opgør i indledende runde

Stemningen på Restaurant Bacchus var god torsdag aften, hvor indehaver Stephane Libourel (th) havde besøg af sin gode kollega Lars Knudsen fra Restaurant Skovbakken til en venskablig dyst i konkurrencen Bedst på Fyn 2020. Det blev Bacchus, der trak sig sejrrigt ud af opgøret. Foto: Martin E. Seymour
Sidste tvekamp i den indledende runde af restaurantdysten Bedst på Fyn 2020 blev en særdeles tæt affære. Restaurant Bacchus vandt torsdag aften efter fintælling over Restaurant Skovbakken, der dog også går videre til semifinalen som rundens bedste toer.

Restaurant Bacchus i Vestergade har ikke det største køkken. Normalt er det kun ejeren selv, Stephane Libourel, og hans personale, der danser rundt om hinanden på de få kvadratmeter.

Torsdag aften var der dog ekstra kamp om pladsen, da Restaurant Skovbakken, med Lars Knudsen i spidsen kom på besøg for at dyste, om hvilken af de to restauranter, der skulle gå videre i restaurantdysten Bedst på Fyn 2020.

Vi kan godt afsløre med det samme, at begge restauranter gik videre til næste runde. I år har kun seks restauranter tilmeldt sig konkurrencen, og derfor var der en semifinaleplads til den bedste toer, når nu aftenens vinder var blevet fundet.

Det blev hjemmebaneholdet, der løb med sejren. De tre dommere måtte dog ud i en fintælling for at finde en vinder. Restaurant Bacchus vandt snacksene med en pæn stor margin, og hovedretten, som bestod af due, var særdeles veludført. Restaurant Skovbakken vandt til gengæld forretten, men snævert, og selvom desserten smagsmæssigt og især teknisk sad i skabet, var det ikke nok til sejr.

Det var dog nok til at slå toerne fra de to foregående runder: Stella Maris fra Svendborg og The Balcony fra Odense. Restaurant Skovbakken fik dermed en trøstepræmie i form af en semifinaleplads som bedste toer.

- Der er ingen tvivl om, at det, vi har fået serveret i aften, har været af virkelig høj kvalitet. Fra begge køkkener. Det er nok det højeste niveau, vi har oplevet indtil nu, lyder det fra en af aftenens dommere, Bent Christensen, som er mangeårig udgiver af Den danske Spisguide og facilitator af konkurrencen Bedst på Fyn 2020.

Annonce

Bedst på Fyn 2020

Bedst på Fyn er en konkurrence mellem fynske toprestauranter.

Konkurrencen blev afviklet for første gang på Fyn i 2019, hvor Restaurant HOS løb af med sejren.

Restauranterne konkurrerer i en menu bestående af: Snacks/appetizers samt brød og smør; Forret (sø, hav og grønt); hovedret (mark, have, skov, luften); ost /dessert. Hver ret skal matches med en vin.

Dommerne kan give op til fem point inden for følgende kriterier: Visuelt udtryk, smag, kreativitet, betjening/service og vin-mad-match.

Det er anden gang, at konkurrencen afholdes på Fyn. Andre steder i landet, som f.eks. på Sjælland, har konkurrencen eksisteret i flere år.

Samme fundament

Aftenens vinder, Stephane Libourel var selv sagt glad, da det stod klart, at han havde vundet. Han var også glad for, at konkurrenten, Lars Knudsen, også klarede skærene trods nederlag.

- Vi arbejder begge ud fra samme fundament. Vi laver begge to mad, der har god smag, og vi sætter pris på det gode håndværk. Lars har måske mere erfaring, når det kommer til konkurrencer. Det er første gang, jeg prøver det, så for mig er det her en kæmpe ting, siger Stephan Libourel.

Restaurant Bacchus skal et smut til Nyborg i semifinalen, hvor modstanderen hedder Hotel Hesselet. Restaurant Skovbakken får hjemmebanefordelen mod Kongebrogaarden fra Middelfart, der tidligere på måneden slog The Balcony ud af konkurrencen. Og de to køkkenchefer har ikke tænkt sig at lave drastisk om på den måde, de vil gribe opgaven an på.

- Når man deltager i konkurrencer, om det så er på kokkelandsholdet eller Bedst på Fyn, så er der ikke noget, der er dårligt. Folk lægger sig i selen, så for gæsterne må det være forrygende at få lov at opleve. For vores vedkommende, er vi en selskabsrestaurant, og det er sjovt at komme ud og blive luftet, så folk også kan se, hvad vi kan. Der kan godt snige sig noget molekylærgastronomi ind, men vi laver ikke om noget, siger Lars Knudsen.

- Jeg bruger 15 timer om dagen på det her. Jeg er nødt til at være tro mod det, jeg laver. Jeg kan ikke bare gå rundt og sjuske eller lave andre menneskers mad. Jeg skal lave min mad, lyder det fra aftenens vinder, Stephane Libourel.

Duen fra Restaurant Bacchus var delikat og velsmagende og fik maksimum point fra en af dommerne. Foto: Martin E. Seymour
Desserten fra Restaurant Skovbakken hed “Det sidste fra foråret” Den var både flot udført og smagfuld. Foto: Martin E. Seymour
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Annonce