Annonce
Fyn

Bedst på Fyn: Hesselet slog Stella Maris i restaurantdyst

Gastronomisk leder på Hotel Hesselet, Lasse Paulsen (anden fra venstre), og gastronomisk chef på Stella Maris, Anders Granhøj (tredje fra højre), venter i spænding på den endelige afgørelse. Det blev Hotel Hesselet, der hev sejren hjem og dermed er videre til semifinalerne i restaurantdysten Bedst på Fyn. Foto: Martin E. Seymour
Hotel Hesselet trak sig sejrrigt ud af det første opgør af restaurantdysten Bedst på Fyn, hvor modstanderen var Stella Maris. Skarpere snacks og dessert viste sig at være afgørende.

Torsdag aften var der dækket op til restaurantdyst på Stella Maris i Svendborg, hvor første tvekamp i Bedst på Fyn 2020 blev afviklet foran 40 spisende gæster. Modstanderen var Hotel Hesselet, og det var det gæstende hold, som løb af med sejren i et tæt opgør.

De to kombattanter kæmpede om at lave den bedste fireretters menu bestående af snacks, forret, hovedret og dessert. Snacksene og desserten blev tungen på vægtskålen i et tæt opgør, hvor niveauet fra begge hold var højt.

- Det har været en fin dyst og en god start på årets Bedst på Fyn. Niveauet har været højt, og de to hold var meget tætte på hinanden, hvilket blev tydeliggjort af, at en af kategorierne endte uafgjort. I de tre andre kategorier var det relativt små marginaler, der afgjorde det, lyder det fra en af aftenens tre dommere, guideredaktøren Bent Christensen, som også er idémanden bag konkurrencen.

Hotel Hesselet vandt kategorierne snacks og dessert, mens Stella Maris hev stikket hjem i hovedretten. Forretterne, torsk fra Stella Maris og havtaske fra Hotel Hesselet, havde alle tre dommere givet lige mange point. Dermed vandt Hesselet den samlede konkurrence 2-1.

Desserten blev tungen på vægtskålen, da der blev afholdt Bedst på Fyn torsdag aften på Stella Maris i Svendborg. Her er vinderdesserten fra Hotel Hesselet: Valrhona chokolade med sprød ingefær-biscuit og passionfrugtsorbet. Foto: Martin E. Seymour

Vise sig frem

Gastronomisk leder på Hotel Hesselet, Lasse Paulsen, var selvsagt godt tilfreds med at trække det længste strå i aftenens dyst.

- Det har været en fed aften. Det har været sjovt at være på besøg hernede og have lidt pingpong med holdet på Stella Maris. Vi ved, at vi laver gode desserter, og vi har gjort rigtigt meget ud af vores snacks. Det var heldigvis nok, men det blev mere spændende, end vi brød os om, sagde han umiddelbart efter, at sejren var kommet i hus.

Stella Maris deltog i konkurrencen for første gang, og gastronomisk chef, Anders Granhøj, tog nederlaget med oprejst pande. For ham handlede det først og fremmest om at vise sig frem:

- Når Bent Christensen og Den danske Spiseguide tager et initiativ som det her, hvor vi kan gøre opmærksom på os selv, skal vi naturligvis være med. Så er det jo sådan, at i en konkurrence er der en vinder og en taber. Sådan er det. Vi var godt klar over, at vi var oppe mod en hård modstander i Hesselet. Vi tog en sejr på hovedretten og fik en uafgjort på fisken, så det er vi godt tilfreds med, siger Anders Granhøj, der gerne deltager i dysten til næste år.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce