Annonce
Fyn

Bedst på Fyn: Hesselet slog Stella Maris i restaurantdyst

Gastronomisk leder på Hotel Hesselet, Lasse Paulsen (anden fra venstre), og gastronomisk chef på Stella Maris, Anders Granhøj (tredje fra højre), venter i spænding på den endelige afgørelse. Det blev Hotel Hesselet, der hev sejren hjem og dermed er videre til semifinalerne i restaurantdysten Bedst på Fyn. Foto: Martin E. Seymour
Hotel Hesselet trak sig sejrrigt ud af det første opgør af restaurantdysten Bedst på Fyn, hvor modstanderen var Stella Maris. Skarpere snacks og dessert viste sig at være afgørende.

Torsdag aften var der dækket op til restaurantdyst på Stella Maris i Svendborg, hvor første tvekamp i Bedst på Fyn 2020 blev afviklet foran 40 spisende gæster. Modstanderen var Hotel Hesselet, og det var det gæstende hold, som løb af med sejren i et tæt opgør.

De to kombattanter kæmpede om at lave den bedste fireretters menu bestående af snacks, forret, hovedret og dessert. Snacksene og desserten blev tungen på vægtskålen i et tæt opgør, hvor niveauet fra begge hold var højt.

- Det har været en fin dyst og en god start på årets Bedst på Fyn. Niveauet har været højt, og de to hold var meget tætte på hinanden, hvilket blev tydeliggjort af, at en af kategorierne endte uafgjort. I de tre andre kategorier var det relativt små marginaler, der afgjorde det, lyder det fra en af aftenens tre dommere, guideredaktøren Bent Christensen, som også er idémanden bag konkurrencen.

Hotel Hesselet vandt kategorierne snacks og dessert, mens Stella Maris hev stikket hjem i hovedretten. Forretterne, torsk fra Stella Maris og havtaske fra Hotel Hesselet, havde alle tre dommere givet lige mange point. Dermed vandt Hesselet den samlede konkurrence 2-1.

Desserten blev tungen på vægtskålen, da der blev afholdt Bedst på Fyn torsdag aften på Stella Maris i Svendborg. Her er vinderdesserten fra Hotel Hesselet: Valrhona chokolade med sprød ingefær-biscuit og passionfrugtsorbet. Foto: Martin E. Seymour

Vise sig frem

Gastronomisk leder på Hotel Hesselet, Lasse Paulsen, var selvsagt godt tilfreds med at trække det længste strå i aftenens dyst.

- Det har været en fed aften. Det har været sjovt at være på besøg hernede og have lidt pingpong med holdet på Stella Maris. Vi ved, at vi laver gode desserter, og vi har gjort rigtigt meget ud af vores snacks. Det var heldigvis nok, men det blev mere spændende, end vi brød os om, sagde han umiddelbart efter, at sejren var kommet i hus.

Stella Maris deltog i konkurrencen for første gang, og gastronomisk chef, Anders Granhøj, tog nederlaget med oprejst pande. For ham handlede det først og fremmest om at vise sig frem:

- Når Bent Christensen og Den danske Spiseguide tager et initiativ som det her, hvor vi kan gøre opmærksom på os selv, skal vi naturligvis være med. Så er det jo sådan, at i en konkurrence er der en vinder og en taber. Sådan er det. Vi var godt klar over, at vi var oppe mod en hård modstander i Hesselet. Vi tog en sejr på hovedretten og fik en uafgjort på fisken, så det er vi godt tilfreds med, siger Anders Granhøj, der gerne deltager i dysten til næste år.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Odense

Mere asfalt med 130 km/t: Hastigheden på Fynske Motorvej får et ekstra nøk

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Middelfart

Der kommer færre teststeder i Middelfart fra denne uge: Her er ændringerne

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Odense

Overfald på 13-årig blev filmet: Voldsvideo delt på sociale medier

Annonce