Annonce
Fyn

Bedst på Fyn: Hesselet slog Stella Maris i restaurantdyst

Gastronomisk leder på Hotel Hesselet, Lasse Paulsen (anden fra venstre), og gastronomisk chef på Stella Maris, Anders Granhøj (tredje fra højre), venter i spænding på den endelige afgørelse. Det blev Hotel Hesselet, der hev sejren hjem og dermed er videre til semifinalerne i restaurantdysten Bedst på Fyn. Foto: Martin E. Seymour
Hotel Hesselet trak sig sejrrigt ud af det første opgør af restaurantdysten Bedst på Fyn, hvor modstanderen var Stella Maris. Skarpere snacks og dessert viste sig at være afgørende.

Torsdag aften var der dækket op til restaurantdyst på Stella Maris i Svendborg, hvor første tvekamp i Bedst på Fyn 2020 blev afviklet foran 40 spisende gæster. Modstanderen var Hotel Hesselet, og det var det gæstende hold, som løb af med sejren i et tæt opgør.

De to kombattanter kæmpede om at lave den bedste fireretters menu bestående af snacks, forret, hovedret og dessert. Snacksene og desserten blev tungen på vægtskålen i et tæt opgør, hvor niveauet fra begge hold var højt.

- Det har været en fin dyst og en god start på årets Bedst på Fyn. Niveauet har været højt, og de to hold var meget tætte på hinanden, hvilket blev tydeliggjort af, at en af kategorierne endte uafgjort. I de tre andre kategorier var det relativt små marginaler, der afgjorde det, lyder det fra en af aftenens tre dommere, guideredaktøren Bent Christensen, som også er idémanden bag konkurrencen.

Hotel Hesselet vandt kategorierne snacks og dessert, mens Stella Maris hev stikket hjem i hovedretten. Forretterne, torsk fra Stella Maris og havtaske fra Hotel Hesselet, havde alle tre dommere givet lige mange point. Dermed vandt Hesselet den samlede konkurrence 2-1.

Annonce
Desserten blev tungen på vægtskålen, da der blev afholdt Bedst på Fyn torsdag aften på Stella Maris i Svendborg. Her er vinderdesserten fra Hotel Hesselet: Valrhona chokolade med sprød ingefær-biscuit og passionfrugtsorbet. Foto: Martin E. Seymour

Vise sig frem

Gastronomisk leder på Hotel Hesselet, Lasse Paulsen, var selvsagt godt tilfreds med at trække det længste strå i aftenens dyst.

- Det har været en fed aften. Det har været sjovt at være på besøg hernede og have lidt pingpong med holdet på Stella Maris. Vi ved, at vi laver gode desserter, og vi har gjort rigtigt meget ud af vores snacks. Det var heldigvis nok, men det blev mere spændende, end vi brød os om, sagde han umiddelbart efter, at sejren var kommet i hus.

Stella Maris deltog i konkurrencen for første gang, og gastronomisk chef, Anders Granhøj, tog nederlaget med oprejst pande. For ham handlede det først og fremmest om at vise sig frem:

- Når Bent Christensen og Den danske Spiseguide tager et initiativ som det her, hvor vi kan gøre opmærksom på os selv, skal vi naturligvis være med. Så er det jo sådan, at i en konkurrence er der en vinder og en taber. Sådan er det. Vi var godt klar over, at vi var oppe mod en hård modstander i Hesselet. Vi tog en sejr på hovedretten og fik en uafgjort på fisken, så det er vi godt tilfreds med, siger Anders Granhøj, der gerne deltager i dysten til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce