Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bedst i hele landet: Trivslen i top på Faaborg Gymnasium

Efter et år som leder af Faaborg Gymnasium kan rektor Jesper Hasager Jensen notere sig, at trivslen er i top. Arkivfoto: Bent Warncke
Jesper Hasager Jensen og det nye ledelsesteam på Faaborg Gymnasium får topkarakter i frisk trivselsundersøgelse.

Faaborg: Efter en lidt tumultarisk periode, hvor Faaborg Gymnasium først blev presset på elevtallet og siden mistede rektor Sophie Holm Higgins, da hun fratrådte i utide, er der nu faldet ro over det lille gymnasium. Faktisk så meget ro, at den nye rektor Jesper Hasager Jensen kan notere sig, at gymnasiet havner helt i top i en frisk måling af de ansattes trivsel.

Blandt de 80 uddannelsesinstitutioner, der deltog i en undersøgelse af trivslen på danske ungdomsuddannelser, fik Faaborg Gymnasium simpelthen den højeste score af alle og har altså de på papiret mest tilfredse medarbejdere.

Rektor Jesper Hasager Jensen, der blev fastansat i april, er ikke meget for at blære sig, men:

- Jeg er selvfølgelig meget glad for det resultat, for vi plejer at havne et stykke nede ad listen i den undersøgelse. Vi har ændret nogle ting i den måde, skolen bliver ledet på sammenlignet med tidligere. Nogle uklarheder er blevet gjort klare, og det er min fornemmelse at nogle ansatte føler sig hørt i en større grad end tidligere. Vi har haft en række medarbejdere tættere på processen, end det tidligere har været tilfældet, forklarer han.

En vigtig nyskabelse er de såkaldte undervisningssamtaler - der er månedlige coaching-samtaler mellem ledelse og undervisere. Som det første gymnasium i Danmark har Faaborg indført disse undervisningssamtaler, hvor der løbende evalueres på undervisningen.

- Der har været en tradition for, at man kun taler med sin ledelse, hvis der er noget galt, men nu er der en leder, der taler med underviseren om undervisning en gang om måneden. Det fungerer rigtig godt, og jeg tror, at der er andre gymnasier, der kommer til at kopiere det de næste par år, siger Jesper Hasager Jensen.

Annonce

Faaborg Gymnasium

Jesper Hasager Jensen blev som vicerektor konstitueret som rektor i november 2018, da Sophie Holm Higgins sygemeldte sig.

Hun fik en fratrædelsesaftale med virkning fra 1. januar 2019.

Den 1. april 2019 blev Jesper Hasager Jensen fastansat som skolens leder.

Faaborg Gymnasium har p.t. cirka 180 elever og 35 ansatte.

Lavt frafald

Medvirkende til den gode stemning er også, at bestyrelsen har besluttet at fastansætte Morten Østerlund Krog og Maria Bruun Bundgård som uddannelsesledere per 1. december. Dermed er der skabt ro omkring gymnasiets ledelse.

- Det giver en tryghed i hverdagen for de ansatte, at ledelsen nu er blevet fastlagt. Det er også positivt, at vi stort set er igennem en ubehagelig tilpasningsproces. Gymnasiet er efterhånden ved at være skaleret til det, vi har kunnet se i nogle år ville være vores niveau, forklarer Jesper Hasager Jensen.

Han noterer sig også, at gymnasiet i år har et rekordlavt frafald af elever. Kun en enkelt elev er gået ud af de nye 1.g klasser, og denne elev står allerede indskrevet til opstart næste skoleår.

Om der er en direkte sammenhæng mellem de ansattes trivsel og det lave frafald, kan Jesper Hasager Jensen selvfølgelig ikke konkludere.

- Det er umuligt at måle på stemninger, men jeg tror meget på, at det hele hænger sammen, siger Jesper Hasager Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce