Annonce
Biler

Bedre udsyn for Insignia

Den faceliftede Opel Insignia får mulighed for de allernyeste Intellilux LED-forlygter med mange små felter. Foto: Opel
Den store Opel Insignia får et facelift, der blandt andet omfatter full LED-forlygter og mulighed for den nyeste generation af de avancerede Intellilux-lygter, hvor lyset deles op i små præcise felter.
Annonce

Kampen er ekstra hård i firmaklassen, hvor premium-modellerne har skubbet de mere brede mærker ud. Derfor har folkene i Rüsselsheim givet den forholdsvis nye Opel Insignia en større omgang i et midtvejs-facelift af firmaklassemodellen, der kom på banen i 2017.

Det betyder blandt andet, at Insignia nu har full LED-forlygter som standard, og visse modeller endda har den nyeste generation af de præcise Intellilux LED-Pixel-forlygter, hvor det nu er 168-LED-enheder mod tidligere 32, som er med til at oplyse vejen meget præcist.

Det er lys, som fungerer ved, at det hvert millisekund justerer sig til vejens forløb og vejrforhold, og som har en præcis nedblændingskegle, så det ikke blænder modkørende.

Modellen findes som femdørs Grand Sport og stationcaren Grand Tourer. Den hentede titlen som Årets firmabil 2018 og har fået en række andre opgraderinger.

Opel Insignia

Blev lanceret i første generation i 2008. Modellen fik et kraftigt facelift i 2013. Anden generation kom i 2017, og den får nu et facelift.
Annonce

Skarpt bakkamera

Som noget nyt kan modellerne også fås med skarpere digitalt bakkamera samt en radar-baseret bagudvendt trafikalarm, der registrerer og advarer om tværgående trafik, når bilen bakker. Objekter op til 20 meter væk placeret i en 90-graders vinkel på begge sider af bilens bagende bliver registreret af radarens sensorer. Føreren advares på instrumentbordet og fra en advarselstone. Det er en teknologi, som ifølge Opel især gør det det lettere og mere sikkert for fører og omkringværende at bakke ud fra en parkeringsbås.

Ellers byder modellen på det klassiske sikkerhedsudstyr som adaptiv fartpilot, trafikskiltegenkendelse samt mulighed for head up display og parkeringsassistent.

På infotainment-fronten er Insignias multimediesystem opgraderet til Multimedia Navi Pro. Her er realtime trafikinformation og online kortopdateringer, som spiller sammen med en mere skarp og præcis grafik. Instrumentbordet har også fået opdaterede symboler, der på den udvendige side supplerer den klassiske midtvejs-opjustering af front og agterende.

Annonce

Opel-specialiteter

Modellen får også et ændret program af benzin- og dieselmotorer, som er mere økonomiske, lyder det fra den danske importør.

Her er den nuværende 2,0 liters diesel med 170 hk og automatgear den mest relevante for erhvervslivet.

Men Opel har ikke frigivet data om motorprogrammet i modellen, som også byder på en Opel-specialitet, som er de ergonomisk certificerede AGR-sæder, der kan fås til både fører- og frontpassagersædet. Det er sæder, som nu også kan fås i den nye koncernfætter, Peugeot 508.

Den faceliftede Insignia vises på det kommende motorshow i Bruxelles, som er et af de mindre.

Den lander herhjemme i løbet af foråret.

Importøren har endnu ikke danske priser, beskatningsværdier eller udstyrsniveauer. Opel har dog tidligere haft nogle ganske veludstyrerede businessversioner.

Det er stadig stationcaren, Insignia Grand Tourer, som er den mest solgte model. Den kan fås med fodbetjent åbning af bagklappen. Foto: Opel
Modellerne får også mulighed for et nyt digitalt bakkamera, der også har radar, som kan registrere objekter 20 meter væk. Foto: Opel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce