Annonce
Indland

Bedrageri i Socialstyrelsen: Penge skulle hjælpe misbrugere

En dommer i Københavns Byret har torsdag varetægtsfængslet en 30-årig mand i 27 dage. Han er sigtet for svindel med satspuljemidler.

En 30-årig mand er varetægtsfængslet. En anden er eftersøgt i sag om svindel med penge fra Socialstyrelsen.

En mand er efter et grundlovsforhør i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for omfattende bedrageri mod Socialstyrelsen.

Han foregav blandt andet at ville hjælpe somaliske stof- og alkoholmisbrugere.

Det fremgår af en sigtelse, som torsdag blev læst op i Københavns Byret.

Den 30-årige mand mistænkes for gennem flere år at have indgivet en lang række ansøgninger om projekter, som skulle hjælpe samfundets svageste.

Ansøgningerne indgav han ifølge politiet på vegne af flere foreninger.

Eksempelvis hævdes det, at manden tilbage i 2015 oplyste, at 171.500 kroner skulle gå til et rehabiliteringsforløb for misbrugere af den ulovlige plante khat, som navnlig er udbredt blandt somaliere.

Projektet havde han dog ifølge sigtelsen på ingen måde i sinde at afholde, og det skete da heller ikke. Året efter skulle et lignende beløb hjælpe udsatte forældre til en bedre tilværelse. Men heller ikke her blev projektet til noget.

Alligevel søgte og modtog manden ifølge sigtelsen igen og igen store pengebeløb fra Socialstyrelsens satspuljemidler.

For at få det hele til at glide, forsynede han angiveligt papirerne med en falsk underskrift, som foregav at tilhøre en statsautoriseret revisor.

Af den grund er han ikke bare sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed, men også for dokumentfalsk.

Det fremgår også, at svindlen skal være sket i samarbejde med en anden mand, som nu er eftersøgt.

Også flere unavngivne personer menes at have medvirket i ulovlighederne.

Det var Socialstyrelsen selv, der indgav en anmeldelse i sagen til Københavns Politi 8. oktober. Der er anmeldt cirka 30 forhold om bedrageri til en værdi af cirka 4,5 millioner kroner.

Derudover er der mistanke om forsøg på svindel for foreløbig omkring 9,5 millioner kroner, hvor det dog ikke er lykkedes at få bevilget pengene.

Sagen kom frem kort efter sagen om Britta Nielsen, der er mistænkt for at have svindlet sig til mindst 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen.

Trods det bemærkelsesværdige sammenfald er der ifølge socialminister Mai Mercado (K) dog ingen sammenhæng mellem de to sager.

Forsvarsadvokat Tyge Trier oplyser, at hans klient nægter sig skyldig.

Da den sigtede er beskyttet af et navneforbud, er det ikke muligt at oplyse, hvilke foreninger han repræsenterede.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce