Annonce
Odense

Bedøm Tinderbox-koncerter: Publikum kan anmelde for første gang

Publikum på Tinderbox kan i år selv anmelde koncerterne på appen Tribute. Folkene bag appen tror, at Depeche Mode er én af de koncerter, der får flest bruger-anmeldelser. Foto: Anne Bæk/Scanpix 2018

Den nye app Tribute giver publikum mulighed for at bedømme koncerter på Tinderbox. Bagmændene håber, at appen har internationalt potentiale.

Er du træt af at læse koncertanmeldelser af Ekstra Bladets Thomas Treo eller denne signatur, er der håb forude. Tre aarhusianske venner har udviklet appen Tribute, hvor koncertgæster selv kan anmelde.

Appen fik sin dåb for tre uger siden på Northside Festival, hvor The National, Beck og Father John Misty var nogle af de kunstnere, som fik flest stjerner og ord med på vejen.

- Vi kom godt fra land i Aarhus, hvor appen fungerede som planlagt. Vi har endnu ikke implementeret alle de funktioner, vi har udviklet, så publikum i Odense får den samme version af appen som publikum i Aarhus, siger direktør for Tribute, Claus Holm.

Indtil videre er det ham og de to kolleger, der beslutter, hvilke koncerter det er muligt at anmelde.

- Lige nu er det os, der vælger koncerterne ud. Men planen er, at vi senere skal have et samarbejde med billetudbydere, så vi får så mange koncerter som muligt oprettet. I forhold til Tinderbox glæder vi os især til, at legendariske navne som Depeche Mode og Iggy Pop for første gang bliver anmeldt og bedømt af et publikum, siger Claus Holm.

Annonce

Globale ambitioner

Tinderbox synes, det er en glimrende idé, at gæsterne får mulighed for at bedømme et udvalg af årets koncerter.

- Vi synes altid, det er interessant at hjælpe entreprenører og iværksættere, der gerne vil bruge Tinderbox til at teste spændende nye produkter. Samarbejdet med Tribute er ekstra interessant, da det handler om fællesskabet omkring musik og muligheden for at se, hvad vores gæster synes om årets program, siger pressechef for Tinderbox, John Fogde.

På appen kan man se, at de fleste koncerter på Northside har fået mellem 4,3 og 4,7 i samlet score. Altså overvejende positivt, hvis man sammenligner med professionelle anmeldere fra dagblade og magasiner.

- Hvis man kigger på lignende apps, kan man se, at brugere generelt anmelder mere positivt end professionelle anmelder. Sådan er det eksempelvis på www.imdb.com, hvor man kan anmelde film og serier. Der har brugerne lært, at når en karakter ligger over et bestemt niveau, er det ekstra godt. Det niveau kan Tribute-brugerne være med til at skabe på Tinderbox, siger Claus Holm.

På Tribute kan man give mellem en og fem stjerner, mens langt de fleste anmeldere giver mellem en og seks.

- Det skyldes, at langt de fleste medier i udlandet giver en til fem stjerner. Selv om vi lige har udsendt appen i Danmark, har vi globale ambitioner på længere sigt. Lige nu glæder jeg mig til at se, hvilke bands og genrer, Tinderbox-publikummet helst vil anmelde, siger Claus Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce