Annonce
Odense

Beboerformand i Vollsmose: - Forbud skal kun ramme dem, der skaber utryghed

Nishan Ganesh, beboerformand i Birkeparken (i hvid skjorte), sammen med justitsminister Nick Hækkerup (S) i Vollsmose sidste sommer. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix.
Beboerformand Nishan Ganesh fra Birkeparken i Vollsmose efterlyser målrettede tryghedstiltag i stedet for forbud, der vil ramme alle beboere.

Odense: Der skal skabes mere tryghed i Vollsmose, men det skal ikke ske på bekostning af helt almindelige beboeres mulighed for at opholde sig rundt omkring i Vollsmose.

Sådan lyder budskabet fra Nishan Ganesh, beboerformand i Birkeparken.

- Vi har mange åbne områder rundt om vores blokke. Det er områder, hvor vi kan mødes på tværs af alle mulige skel. Børn og unge kommer ud, og nu kan vi endelig mødes igen efter corona-restriktionerne.

Annonce

- Dem uden for lovens pædagogiske rækkevidde skal have sanktioner, men det må jo ikke ramme mine naboer eller andre, som bare vil mødes ved bålpladsen.

- Der er stadig et behov for at øge trygheden i Vollsmose - og for den sags skyld mange andre steder - og der er stadig forsamlinger i Vollsmose, som kan opfattes utryghedsskabende. Eksempelvis hvis en gruppe med mørkt tøj står på stisystemerne og gør folk utrygge, skal myndighederne kunne opløse det, men hvordan skelner man disse personer fra gruppen med fodboldholdet, der efter træning mødes til uformel samling?

Nishan Ganesh reagerer på debatten om det opholdsforbud, som regeringen har foreslået til at øge trygheden i for eksempel Vollsmose. Politiet skal kunne udstede et forbud mod, at grupper samles i bestemte områder og skaber utryghed, mener regeringen, men det politiske flertal for en aftale er ved at forsvinde.


Forbuddet skal ramme utryghedsskabende grupperinger i stedet for bare at ramme bredt.

Nishan Ganesh, beboerformand i Birkeparken


- Sådan en type lovgivning vil være en hæmsko, især her efter pandemien, hvor det sociale er vigtigt, siger Nishan Ganesh.

- Politikerne bør ikke haste det igennem, men sørge for at forbuddet rammer utryghedsskabende grupperinger i stedet for at ramme befolkningen generelt. Derfor skal de utryghedsskabende elementer virkelig afklares og defineres i lovgivningen.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce