Annonce
Faaborg-Midtfyn

Beboerforening åbnede cykelrasteplads

Beboerforeningen i Ny Stenderup markerede 23. maj åbningen af den nye cykelrasteplads. PR Foto
Beboerforeningen i Ny Stenderup markerede 23. maj åbningen af den nye cykelrasteplads.

Ny Stenderup: Beboerforeningen i Ny Stenderup markerede torsdag 23. maj åbningen af Ny Stenderups nye cykelrasteplads.

Rastepladsen er den første af sin art på Fyn, hvor det er en beboerforening, der tager initiativ til at forbedre forholdene for cyklisterne.

Ny Stenderup ligger på Margueritruten og cykelruten på Sydfyn, og derfor er der mange der cykler igennem byen. Det var en af årsagerne til beboerforeningens idé om et pitstop.

Projektet er gennemført af beboerne i Ny Stenderup med støtte fra borgerbudgettet 2017. Beboerforeningen har også søgt og fået midler fra KEN-fondet og "Slåigangpuljen" for at kunne gennemføre det samlede projekt.

Ved markeringen kom operasanger Jesper Buhls forbi og sang for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce