Annonce
Sydfyn

Beboere var ikke til at vække: Stort ståhej ved skorstensbrand i Svendborg

Selve branden repræsenterede ikke den store udfordring natten til søndag - mens det til gengæld kneb noget med at få vækket beboerne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Svendborg: Det var ikke direkte dramatisk, men en udrykning i Svendborg natten til søndag udviklede sig til gengæld noget usædvanligt.

Ifølge Brian Andersen, der var indsatsleder på opgaven, blev der slået alarm klokken 01.40.

- Nogle forbipasserende havde set flammer stå op af skorstenen på et hus i Kallehaven og havde forsøgt at banke på. Men ingen havde reageret, fortæller indsatslederen, der også selv forsøgte at vække beboerne. Men forgæves.

Nu måtte politiet ind over, men adskillige forsøg på at ringe det ældre ægtepar i huset op strandede også, og det heldige var så, at det ikke var nødvendigt at tage hårde metoder i brug.

- Vi kunne se, at der ikke var noget røg i huset, og at flammerne stod lige så fint op af skorstenen. Så vi havde masser af tid, siger Brian Andersen.

Nogle naboer fik fat i det ældre ægtepars familie, som så kom til med en nøgle, og de to beboere med de gode sovehjerter blev noget overraskede over at se blå blink over det hele, beretter indsatslederen.

En halv times tid efter ankomsten kunne brandfolkene så tage fat på selve branden - som ikke var en voldsom udfordring.

Den blev håndteret ved at køre en såkaldt granat - en jernklods med en rist i enden - igennem skorstenen ovenfra, hvorefter det brændende sod kunne skovles ud i bunden og slukkes på jorden.

Afslutningsvis blev en skorstensfejer kaldt til - og han gav grønt lys til fortsat at bruge skorstenen, oplyser Brian Andersen. /finn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce