Annonce
112

Beboere var ikke hjemme: Landejendom var overtændt, da brandfolk nåede frem

Der var i nat brand i en ejendom i Skalbjerg. Foto: LocalEyes
Beredskab Fyn måtte bruge seks timer på at slukke brand i hus i Skalbjerg natten til fredag. Branden kan være opstået i en elektrisk installation.

Skalbjerg: En ejendom på Skolevej i Skalbjerg mellem Tommerup og Vissenbjerg er natten til fredag brændt. Ifølge Fyns Politis oplysninger var husets beboere ikke hjemme, da branden blev opdaget, og ingen er kommet til skade i branden.

Indsatsleder hos Beredskab Fyn Morten Andersen var sammen med sine kolleger klokken 6.10 på vej hjem fra slukningen af branden, som brandvæsenet fik alarm om torsdag klokken 23.59.

- Der var overtændt, da vi kom frem, og vores første mål var at redde boligdelen af huset. Vi fik også standset ilden, inden den gik ind i den primære bolig, men hele baghuset er udbrændt, og noget af boligen i udhuset er også brændt, fortæller Morten Andersen.

Der er desuden sod- og vandskader i den del af ejendommen, som ikke er brændt, oplyser han.

Ifølge politiets døgnrapport nåede ilden at få fat i en længe, en garage, et værksted og et fyrrum.

Det fremgår af døgnrapporten, at branden formentlig er opstået i en elektrisk installation. Årsagen kendes dog endnu ikke med sikkerhed, og politiets teknikere skal derfor i gang med en undersøgelse af det brændte hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Annonce