Annonce
Debat

Beboere rammes af kommunens klimapolitik

Paul Holt. Privatfoto

Læserbrev: Jeg forstår godt den fortvivlelse, Mir Weber fra Flemløse skrev om i et læserbrev den 31. august, efter at familien for fire år siden troede, de var flyttet til en fredelig landsby, men nu har udsigt til at bo indenfor risikozonen, når biogas-fabrikken ved siden af udvides.

Familiens udsigt ændres markant, og der sker en fordobling af tung lastbiltrafik på den smalle landevej, hvor hendes datter hver dag cykler i skole. På borgermødet oplevede hun det samme som mange andre borgere både i Assens og andre steder, nemlig at kommunen har aftalt det hele med entreprenører, bygherrer etc. på forhånd og således er komplet ligeglad med planlovens bestemmelser om, at borgere og beboere skal have reel indflydelse på planlægningen.

For yderligere at gnide salt i såret fik hun den trøstende besked fra Dan Gørtz (V), at ejendommen ikke vil falde i værdi. Det tror han forhåbentlig ikke engang selv på.

Annonce

For yderligere at gnide salt i såret fik hun den trøstende besked fra Dan Gørtz (V), at ejendommen ikke vil falde i værdi

Paul Holt

Ved udvidelsen af anlægget får Assens del i de mange milliarder statsstøtte til biogas og samtidig en CO2-reduktion på (angiveligt) 32.000 ton om året. Det tager bare ikke hensyn til, at lækage af metan nemt kan skære op til halvdelen af reduktionen.

Det har man vidst i flere år, og så sent som den 26. aug fik en ny rapport udarbejdet for Energistyrelsen de store overskrifter frem i pressen, f.eks. Politiken: "Pivutætte biogasanlæg sender potent drivhusgas ud i atmosfæren".

Byrådsmedlem Kaj Alstrup (EL) skrev præcist i sit læserbrev (30. aug.), at de samlede ressource- og miljøomkostninger slet ikke er indregnet i CO2-reduktionen, og at effekten af de store statstilskud vil virke som indirekte landbrugsstøtte, der kan føre til endnu større svinefabrikker i kommunen.

Tidligere på året havde et internationalt forskerhold sablet Danmarks milliardstore støtte til biogas ned. Frem mod 2030 er det vanvittige 43 milliarder kroner, og Energistyrelsen forventer, at biogas vil modtage hele 54 procent af støtten til vedvarende energi, men kun leverer 13 procent af den vedvarende energi. Samtidig vil gyllen fra langt de fleste landbrug fortsætte med at forurene luft og vand.

Men for Assens er alt dette uvedkommende. Også at det er kommunens egne borgere, der bor nær energi-anlæg som biogas og solcelleparker, der kommer til at betale omkostningerne ved kommunens klimapolitik. Hvad det drejer sig om, er at der kommer penge til kommunen, og at der bliver skrevet et flot tal for CO2-reduktion på et papir, som kommunen kan vaske sig selv grøn med.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Odense For abonnenter

Byvandreren: - Banegårdspladsen er ikke det bedste at vise frem til nye gæster i byen

Hvem skal passe farmor

Talende dukker, virtual reality og videoproduktion: Ny sosu-uddannelse med fokus på teknologi skal få flere i faget

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Debat

Man bærer på et stort ansvar

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

OB

Opondo har sjældent spillet hele kampe, men vokser nu: Moses har mast sig ind med mental styrke

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Odense

I nat landede forliget: Stort byrådsflertal sender markant millionbeløb til Odenses pressede ældrepleje

Annonce