Annonce
Trekantområdet

Beboere på lille plejehjem ramt af corona: De har det nogenlunde godt

På Vesterled Plejehjem i Ødis har coronavirussen ramt fire medarbejdere og to beboere.  Foto: Google Maps
Fuld fokus på at undgå smittespredning på Vesterled i Ødis. Fælles aktiviteter er indstillet, og beboerne spiser sammen i grupper på højst fem.

Kolding: Efter mange coronafri måneder på plejehjemmene i Kolding Kommune er to beboere på det lille plejecenter Vesterled i Ødis cirka 15 kilometer vest for Kolding blevet smittet med den trælse virus, og det er efter alt at dømme medarbejdere, der uforvarende har bragt smitten med sig indenfor dørene.

Kolding Kommunes senior-og sundhedsdirektør Anette Lund oplyser, at der er fire smittede medarbejdere og to smittede beboere.

- De to beboere har det skidt, men ikke meget skidt. De har symptomer, men ikke alvorlige symptomer, og de nærmer sig slet ikke hospitalsindlæggelse, fortæller Anette Lund, som oplyser, at begge beboere er vaccinerede mod covid-19.

Annonce

De to beboere har det skidt, men ikke meget skidt.

Annette Lund, senior- og sundhedsdirektør, Kolding Kommune

Udbruddet på Vesterled startede med, at tre medarbejdere uafhængigt af hinanden blev testet positive - disse tre har altså ikke smittet hinanden, men hentet virussen et andet sted. Derefter foretog man en screening af alle medarbejdere og beboere, og i den forbindelse dukkede der yderligere tre tilfælde op. På plejecentret er der nu fuld fokus på, at smitten ikke spreder sig videre.

Højst fem

De berørte medarbejdere er sendt hjem, beboerne er isolerede i deres lejligheder, og der er identificeret nære kontakter, som har fået besked. Desuden er der netop sendt information ud til alle beboernes pårørende, oplyser Anette Lund.

Alle nære kontakter testes som vanligt på fjerde- og på sjettedagen, og de øvrige beboere og medarbejdere testes hver syvende dag, indtil der ikke findes flere smittede.

For at smitten begrænses, sættes fælles aktiviteter for beboere i en periode på pause, og plejehjemmet zoneinddeles til højst fem personer, der spiser sammen - vel at mærke de samme fem hver gang.

Medarbejderne følger anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Kolding Kommunes retningslinjer ved smitteudbrud. De vil derfor bære værnemidler og sikre, at de hygiejniske principper overholdes.

Hygiejnesygeplejersken besøger Vesterled fredag for en grundig gennemgang af behovet og mulighederne for yderligere smitteforebyggelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed har rådet Kolding Kommune til at henstille, at alle, der kommer ind i huset udefra, spritter hænder og bærer mundbind, indtil udbruddet er overstået. Styrelsen har på nuværende tidspunkt ikke vurderet, at der skal udstedes besøgsforbud.

Vesterled har knap 30 beboere.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

For abonnenter

Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

Fyn

Hjælp til bilister i kø: Storebæltsbroen lukker to gange natten til søndag

Annonce