Annonce
Odense

Beboere om Vollsmoseplan: - Det er børnene, vi skal have fokus på

Tirsdag præsenterede politikerne "Den sidste Vollsmoseplan", der blandt andet går ud på at få flere i arbejde, fjerne 1000 almene familieboliger og løfte det faglige niveau hos børnene. Vi har spurgt fem beboere i Vollsmose, hvad de tænker om forslagene.

Foto: Vibeke Toft-Nielsen

Abbas Artemenis

Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg synes, det er en rigtig god idé at sprede beboerne fra Bøgeparken til andre dele af Odense, hvis det er det, der er hensigten. Problemet i Vollmose er, at grupperne samler sig efter etnicitet. Somalierne hænger ud sammen, tyrkerne, irakerne og så videre. Vi har brug for at blive spredt rundt imellem hinanden, og vi har brug for flere etniske danskere herude. Men så skal vi også have hjælp til at komme andre steder hen. Lige nu er det for nemt at bosætte sig i Vollsmose og alt for svært at få lejligheder andre steder i Odense.

- Det er først og fremmest børnene, vi skal have fat i. De skal gå i dansk folkeskole, de skal lære dansk og forældrene skal holde øje med dem. Der er alt for mange af de unge, som render rundt i dyrt mærketøj og kører i dyre biler, men der er ingen, der stiller spørgsmålstegn ved, hvor de får pengene fra. Det dur ikke med den berøringsangst. Og her skal både politiet og kommunen mere ind i kampen.

- Jeg har selv været en ballademager, og jeg vil gøre alt for, at mine børn ikke skal ende sådan.

Kirsten Hansen

Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg tror faktisk ikke rigtig på den her plan. Vi har hørt om de her forslag masser af gange, uden at der er sket noget. Det er jo for eksempel ikke første gang, de snakker om at rive boliger ned. Men hvis det skulle ske, så gør det mig ikke noget. Så håber jeg bare, at de finder en ældrevenlig bolig til mig.

- Jeg er generelt rigtig glad for at bo i Vollsmose, men man kan jo godt se, at der er mange, der ikke har noget arbejde. Og det kunne da være godt, hvis det kunne ændre sig.

Yasmin Mostapha

Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg synes som udgangspunkt, at det er en rigtig god idé, at man vil gøre noget i Vollsmose. Jeg er glad for initiativerne omkring børnene, for det er der, man skal tage fat. De skal have nogle gode rollemodeller, de skal have velfungerende lektiecaféer og voksne, der stiller nogle faglige krav. Og de skal have nogle alternativer til den kriminalitet, som de skaber et fællesskab omkring.

- Jeg tror ikke på forslaget om at rive boliger ned i Bøgeparken. For det første flytter det bare problemerne et andet sted hen, så er det faktisk bedre at udvise dem fra landet. Og for det andet er problemet ikke beboerne, det er stedet, og kriminelle fra hele Odense mødes herude. Det er måske kun to procent af dem, der laver kriminalitet i Bøgeparken, som rent faktisk bor i Vollsmose. Og jeg tror ikke på, at man kan tiltrække andre type mennesker til at bo herude, så længe Vollsmose har så dårligt et ry. Medierne har også et ansvar for at fokusere mere på alle de gode ting, der sker herude.

Henrik Slettemose

Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- De kan proppe den plan op et sted, hvor solen ikke skinner, og det må du godt citere mig for. Hvad skal de pille ved de boliger for? Det er ren ressourcespild, og det koster masser af penge, hver gang de laver de her planer.

- Jeg synes, Vollsmose er et dejligt sted at bo, her er helt stille og roligt, og vi har en fantastisk natur. Ja, der er mange herude, der ikke har et arbejde, det har jeg heller ikke selv, men det hjælper ikke at presse folk. Man får mere ud af at lade dem være i fred.

Bilal Zabalawe

- Jeg er absolut tilhænger af den nye plan, og jeg synes, det er godt, at man forsøger at gøre Vollsmose til en bedre og mere attraktiv bydel. Jeg synes, der er sket meget i Vollsmose de seneste år, blandt andet fordi Black Army ikke huserer mere. Jeg har boet her i syv år, og jeg har aldrig følt mig utryg. Mit indtryk er, at meget af kriminaliteten herude er grupper, der slås indbyrdes.

- Når det er sagt, så måtte der gerne ske noget med boligområderne, og vi har brug for nogle gode legepladsområder, der ikke er slidte og ulækre.

- Jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt planerne bliver ført ud i livet. De har haft mange planer tidligere, der ikke er blevet til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce