Annonce
Odense

Beboere efter overfald på Jeginds mand: - Der har længe været problemer i området

Palle Rasmussen er stadig i chok efter tirsdagens episode. Foto: Louise Koustrup

Jane Jeginds mand blev tirsdag aften overfaldet, da han ville tilkalde hjælp, efter en bil forulykkede. Beboerne i området har i flere år følt, at bilisterne ikke tager hensyn til hastighedsbegrænsningerne, når de kommer kørende igennem den lille forstad.

Annonce

Sent tirsdag aften blev rådmand Jane Jeginds (V) mand, Lars Møllerhøj, overfaldet, da han ville hjælpem, i forbindelse med at en stor, sort bil var kørt galt og rullet hen over marken i Seden Strandby.

Færdselsuheldet fandt sted ved Seden Strandgyde, og hvis man spørger beboerne i den lille forstad, har der længe været problemer med biler, som kommer susende forbi i højt fart om aften.

- Der er i de seneste 8-10 år begyndt at komme rigtig mange biler med folk med en anden etnisk baggrund end dansk kørende i alt for høj fart. Det var ikke kun lige den aften, at der var problemer med bilister, siger Palle Rasmussen, der har boet på Muslingevej siden 1974.

Den aften var han på vej i seng, da han pludselig hørte et stort brag. Der gik et par minutter før, han kom i tøjet, og på vej mod gerningsstedet mødte Palle Rasmussen et overraskende syn, da han så genboen, Lars Møllerhøj med ansigtet dækket til af blod. Sammen med sin kone fik han hjulpet Lars Møllerhøj med håndklæder og ringet efter ambulancen.

- Det er virkelig chokerende at se, folk bliver mødt med fysisk vold, når de bare prøver at hjælpe. Vi håber, at det bliver gjort noget ved de hurtige bilister, der kommer kørende på vejen. Ellers er alle velkomne, så længe man opfører sig pænt, siger Palle Rasmussen.

- Folk har fundet ud, man kan være herude i fred. Folk har efterhånden fået øjnene op for stranden, og det har tiltrukket mange familier, men desværre kommer folk også af andre årsager, siger han.

71-årige Helen Larsen håber, at der snart bliver gjort noget ved mange biler, der kører for hurtigt lige ude foran hendes hus. Foto: Louise Koustrup
Annonce

Prøver selv at stoppe

71-årige Helen Larsen kan godt genkende, at der i de seneste 8-10 år har været mere farlig trafik i den lille landsby. Og når bilerne kommer kørende i alt for høj fart på en smal vej, hvor der også bor børnefamilier, bliver hun utryg.

- Jeg ved, at det ofte er i aftentimerne, at de kommer kørende herude. Af og til kan jeg godt finde på at gå ud på vejen for at signalere til bilisterne, at de skal sænke farten, siger hun.

- Torsdag i sidste uge var der 16 biler nede ved stranden med folk med en anden etnisk herkomst end dansk. Jeg har ikke noget imod, at de er her. Bare de opfører sig pænt.

Hun håber, at der i kølvandet på den seneste episode kommer mere patruljering i området. Det har været alt for let at agere frit, mener hun.

- Jeg har boet her i 13 år, og det er blevet meget værre med tiden. Folk har fundet ud af, at man kan være i fred nede ved stranden, siger hun og erkender, at overfaldet mod Lars Møllerhøj har betydet noget for hendes egen adfærd.

- I fremtiden vil man nok tænke over, om man vil hjælpe folk, og det synes jeg er problematisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce