Annonce
Odense

Beboer på konkursramt plejehjem: - Mange er frygteligt kede af det

Annie Hansen er trist over at skulle sige farvel til de tidligere ansatte på Friplejehjem Munke Mose, som har passet hende, siden hun flyttede ind. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen Simon Trøjgaard Jepsen
For Annie Hansen var mandag en svær dag, hvor hun skulle sige farvel til det afholdte kendte personale på Friplejehjem Munke Mose og goddag til nye medarbejdere fra kommunen.
Annonce

Odense: - Det har været en frygtelig forvirrende dag, og jeg er glad for, at jeg har haft nogen her til at hjælpe mig.

Sådan siger Annie Hansen, der mandag formiddag sad i sin lejlighed 110 på Friplejehjem Munke Mose og ventede på, at tingene i stueetagen skulle gå sin gang.

Klokken 10 var der stormøde for friplejehjemmets omkring 47 ansatte, ledelsen og advokat Henrik Selchau Poulsen, der orienterede personalet om, at deres arbejdsplads, Friplejehjem Munke Mose, mandag morgen var blevet erklæret konkurs, og at alle medarbejdere var fritstillet fra tirsdag.

Samtidig ventede udenfor omkring 30 kommunalt ansatte klar til at overtage plejen af de 50 beboere på plejehjemmet - heriblandt Annie Hansen.

Hun er trist over at skulle sige farvel til det hold af medarbejdere, der har passet hende det seneste år.

- Mange er jo frygtelig kede af det, og det er jeg også. Det er en underlig dag. Men ingen fra personalet kan jo gøre for noget. Hverken dem, der nu bliver fyret eller de nye. Men det værste er at skulle sige farvel. Nu har jeg givet alle dem fra det gamle personale et lys hver, for der er er altid et håb, og det symboliserer lyset, siger hun.

Ved et orienteringsmøde med både beboere og pårørende sidst på eftermiddagen mandag fik hun så endeligt besked om konkursen og kunne stille spørgsmål,  men vished om, hvad der vil ske i fremtiden, kunne advokat Henrik Selchau Poulsen ikke give endnu.

Annonce

Værst hvis vi spredes

Annie Hansen er ikke bange for, at hun ikke bliver passet ordentligt af kommunens personale, men frygter for, hvad der skal ske med hendes boligsituation.

- Det værste ville være, hvis alle beboerne bliver spredt for alle vinde og bliver flyttet til kommunale plejehjem i takt med, at der bliver plads. Jeg håber, at Danske Diakonhjem eller andre kunne finde på at overtage os, siger hun.

Foreløbig har beboerne i et brev fra advokaten fået besked om, at deres husleje som udgangspunkt vil forblive den samme, men i brevet står også, at lejeforholdene vil blive gennemgået for at sikre, at beboerne betaler den rigtige husleje.

Annie Hansen er vred på den tidligere bestyrelse på Friplejehjem Munke Mose, som hun mener har kørt friplejehjemmet økonomisk i sænk.

- Der er nogen, der har sovet i timen, og nogen der ikke har været ærlige om tallene, siger hun, og hentyder til, hvordan det for knap to uger siden kom frem, at friplejehjemmet skylder over 80 millioner kroner i banken og til en række andre kreditorer.

Det er den gæld, virksomheden Friplejehjem Munke Mose ikke har kunnet afdrage på, og som er årsag til konkursen.


- Det værste ville være, hvis alle beboerne bliver spredt for alle vinde og bliver flyttet til kommunale plejehjem i takt med, at der bliver plads. Jeg håber, at Danske Diakonhjem eller andre kunne finde på at overtage os, siger hun.

Annie Hansen, beboer på Friplejehjem Munke Mose


Til gengæld har hun fuld tillid til advokat Henrik Selchau, der har været rekonstruktør og nu er kurator i konkursboet.

- Han virker til at være en meget dygtig mand, så det hele skal komme til at foregår ordentligt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce