Annonce
Sydfyn

Beboer på bosted for voksne med handikap smittet med coronavirus: Pårørende kan ikke komme på besøg

Smittestigning i Svendborg i disse dage, og mandag testede en beboer på bosted for voksne med handikap positiv. Nu er bostedet lukkede for besøgende udefra indtil alle er testet negativ.  Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
De seneste dage er antallet af smittede med coronavirus steget i Svendborg, og mandag blev en beboer på et bosted for voksne med handikap testet positiv. Borgmester Bo Hansen ser med alvor på den stigende smitte i Svendborg, beboerne på bostedet må vente med besøg til alle igen er raske.
Annonce

Svendborg: De seneste dage er antallet af smittede med coronavirus i Svendborg steget markant.

Borgmester Bo Hansen (S) ser med alvor på situationen:

- Vi er i dag gået fra 40 til 53 smittede. Det er et markant spring og væsentligt større, end vi har været vant til hidtil. Det er klart, at når vi ser sådan en stigning, så skærper det opmærksomheden yderligere, og jeg er da ret spændt på at se, hvad de næste dage bringer, siger Bo Hansen.

Han fortæller, at kommunen er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der i forvejen har Svendborg Kommune på overvågningslisten. Den liste ryger man automatisk på, når man har flere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere; den såkaldte incidens.

I øjeblikket er incidenstallet 91, hvorfor der ifølge borgmesteren er god grund til at holde et vågent øje med udviklingen.

- Heldigvis ved vi dog, at smitten geografisk er spredt ud over kommunen, og det er noget Styrelsen for Patientsikkerhed går meget op i, da man anser det for mere alvorligt, hvis smitten centrerer sig omkring et arnested, siger han.

Annonce

Smitte på bosted

Mandag kom det frem, at en af de nysmittede med coronavirus er en beboer på bostedet Vestereng i Skårup.

Det er et bosted for 29 voksne med udviklingshandikap, og her er en af beboerne blevet testet positiv for coronavirus, fortæller Hasse Jacobsen, der er socialchef i Svendborg Kommune.

- Vi havde en medarbejder, der blev testet positiv, hvorefter vi rådførte os med Styrelsen for Patientsikkerhed, der anbefalede os at teste alle medarbejdere og beboere. Alle blev testet lørdag, og mandag viste det sig, at en mandlig beboer på bostedet er positiv, siger Hasse Jacobsen.

Han fortæller, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng med den smittede medarbejder.

- Det er muligt, men beboerne færdes jo også uden for bostedet, så han kan også være blevet smittet andre steder, siger han.

Efter smitteudbruddet har man valgt midlertidigt at lukke for besøgende på bostedet indtil alle medarbejdere og beboere er testet negativ.

- I mellemtiden er den mandlige beboer isoleret i sin egen bolig, siger Hasse Jacobsen og tilføjer:

- Jeg er glad for at vi siden marts har kunnet undgå udbrud på vores bosteder, og vi har bestræbt os på, at det ikke skulle ske, men når smitten i samfundet generelt stiger, ville det nok være utroligt, hvis vi kunne holde os helt fri. Nu gælder det om at inddæmme smitten, og det er det, vi er i gang med, siger han.


Jeg er glad for at vi siden marts har kunnet undgå udbrud på vores bosteder, og vi har bestræbt os på, at det ikke skulle ske, men når smitten i samfundet generelt stiger, ville det nok være utroligt, hvis vi kunne holde os helt fri. Nu gælder det om at inddæmme smitten, og det er det, vi er i gang med

Hasse Jacobsen


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce