Annonce
Nyborg

Beboer om mystisk dødsfald: Jeg får næsten kvalme bare af at tænke på det

Gabrielle Toth har tidligere boet i den lejlighed i Sofiegården, hvor en 28-årig mand mandag døde på mystisk vis. Foto: Kasper Riggelsen
Mandag døde en 28-årig mand på mystisk vis i Sofiegården i Nyborg. Gabrielle Toth var en af de mange beboere i området, der fulgte politiets efterforskning på afstand. Hun har selv boet i lejligheden, hvor manden blev fundet.

Bemærk: Artiklen er blevet opdateret med nye oplysninger i sagen tirsdag klokken 12.00.

Nyborg: Det kan bare ikke passe!

Gabrielle Toth troede ikke sine egne ører, da hun mandag fik beskeden om, at en mand var død på mystisk vis i en lejlighed i Sofiegården.

Annonce

Hun er selv beboer i området, og så har hun oven i købet boet i den lejlighed, hvor den afdøde person blev fundet.

- Jeg blev ringet op af min ekskæreste, der kunne fortælle, at noget var helt galt i Sofiegården, fordi både politi og ambulance var til stede. Da det gik op for mig, at manden var fundet i min gamle lejlighed, fik jeg det fysisk dårligt. Jeg får også næsten kvalme bare af at tænke på det nu. Jeg ved ikke, hvorfor det påvirker mig så meget. Det er bare så trist, når sådan noget sker, fortæller Garielle Toth, der ligesom mange af de andre beboere i området fulgte politiets arbejde på afstand.

Tirsdag morgen var politiets afspærring blevet fjernet foran opgangen i Sofiegården, men alle - ud over politiet - er fortsat forment adgang til selve lejligheden. Foto: Kasper Riggelsen 

Det samme gjorde 32-årige Rola Omar, der bor få blokke derfra. Hun var alene hjemme med børnene, da hun fik øje på de mange politibiler.

- I starten tænke jeg: Gad vide, om der er sket noget med en af naboerne. Men jeg have ikke forestillet mig, at nogen var død. Da jeg fik det at vide, blev jeg først ret utryg. For hvad nu, hvis der stadig var nogen derude, der kunne gøre noget mod mine tre børn, fortæller hun.


Det, at man hurtigt meldte ud, som man gjorde, fik folk til at slappe mere af. Derfor synes, der er grund til at rose politiet for måden, man har håndteret sagen på

Jens Pors, formand for Lejerbo i Nyborg


Ifølge Jens Pors, der er formand for boligforeningen Lejerbos afdeling i Nyborg, var politiet dog tidligt ude med beskeden om, at der ikke var grund til bekymring.

- Det er klart, at folk bliver utrygge, lige når sådan noget sker. Ikke mindst, når de kan se politiet gå rundt og rode i skraldespande og lignende. Men det, at man hurtigt meldte ud, som man gjorde, fik folk til at slappe mere af. Derfor synes jeg, der er grund til at rose politiet for måden, man har håndteret sagen på, siger han dagen derpå.

Lejerbos afdeling Sofiegården og Johannesgården kan ifølge formanden sammenlignes med en miniudgave af Sprotoften, hvor beboerne er en skønsom blanding af familier, enlige, ældre og unge. Heriblandt en del med anden etnisk herkomst end dansk.

- Det er ikke første gang, politiet kommer herude. Men stedet har fået et meget bedre ry med årene og er i dag velfungerende, fortæller han.

Samme indtryk har Gabrielle Toth, der efterhånden har boet i området en del år.

- Selvfølgelig påvirker det en, når sådan noget sker, men jeg er helt tryg ved at bo her, siger hun.

Beboeren slog alarm

Det er endnu ikke fastlagt med sikkerhed, hvem den 28-årige mand er, eller hvordan man døde - herunder om han har været udsat for en forbrydelse.

Jack Liedicke fra Fyns Politi bekræfter overfor Stiftstidende, at det ikke drejer sig om lejlighedens beboer. I stedet var det beboeren selv, som kontaktede politiet mandag eftermiddag, oplyser han.

Tirsdag formiddag blev der gennemført en obduktion, der skal være med til at fastslå den dødes identitet. Resultatet af denne obduktion ventes dog tidligst klar ved 13-tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Benjis Burgers forsøger at slutte fred med naboen: - Jeg kan godt forstå, at han har været sur på mig

Annonce