Annonce
Nyborg

Beboer: Må jeg nu ikke engang vælge min egen hoveddør?

Hvis det lokale værtshus Bæveren får lov til at stille bænke udenfor, flytter larmen med. Det frygter i hvert fald en af beboerne på Hovedgaden, som har gjort indsigelse mod den nye lokalplan. Foto: Kasper Riggelsen
Det har været småt med henvendelser til kommunen om den nye lokalplan for Hovedgaden i Ørbæk. En plan, som blandt andet har til formål at gøre gaden mere indbydende. Men den risikerer at få den stik modsatte effekt, advarer beboer.
Annonce

Ørbæk: Hovedgaden i Ørbæk indbyder måske ikke ligefrem til at slå sig ned med sin picnickurv. Men derfor kan gaden, der fungerer som byens udstillingsvindue, godt gøres lidt mere indbydende.

Det er da også et af formålene med forslaget til en ny lokalplan, der netop har været i offentlig høring.

Men der er grund til at tænke sig godt om. Ellers risikerer planen nemlig at få den stik modsatte effekt, nemlig at husene får lov til at forfalde, advarer en af beboerne i gaden i sit høringssvar.


I skal simpelthen nu godkende, hvordan min hoveddør skal se ud. Igen, et hus som jeg betaler for at eje, men som kommunen skal bestemme over.

Lokal beboer på Hovedgaden i Ørbæk


Personen, hvis navn vi har valgt at udelade, peger blandt andet på, at de restriktive regler for valg af materiale kan lægge en dæmper på beboernes lyst til og mulighed for at renovere husene. Ganske enkelt, fordi det bliver langt dyrere.

- Jeg må ikke selv vælge, hvilket tag jeg vil lægge på mit hus, og det kan potentielt set gå ud over dem, som ikke har penge til at skifte taget ud, fordi det nu skal være tegl. Pludselig går jeg fra at kunne vedligeholde mit hus/tag for 20.000 kroner til 200.000 kroner. Den slags penge er ikke bare at finde i skoven, skriver hun i sit høringssvar.

Det er ikke bare valg af tagsten, som den nye lokalplan sætter rammerne for. Det samme gælder for eksempel nedlæggelse af eksisterende vinduer og udskiftning af hoveddøren.

- Det må vi nu kun ved at sende en nøjagtig plan, hvor vi viser, hvor hovedøren skal etableres. Men ikke nok med det, så skal jeg gud hjælpe mig også have godkendt den dør, jeg ønsker at sætte i. I skal simpelthen nu godkende, hvordan min hoveddør skal se ud. Igen, et hus som jeg betaler for at eje, men som kommunen skal bestemme over, skriver beboeren, der også er utilfreds med udsigten til, at man må placere bænke langs Hovedgaden.

Det er især et problem, fordi hun bor tæt på det lokale værtshus, Bæveren, og derfor frygter, at larmen flytter udenfor.

Som tidligere omtalt tyder meget dog på, at kommunen er nødt til helt at fjerne det afsnit i lokalplanen, der handler om brugen af fortove.

Selve gaden med tilhørende cykelsti og fortov ejes nemlig af staten. Og kommunen kan ikke lave planer, der omfatter statslig ejendom, påpeger Vejdirektoratet i sin indsigelse.

Ved fristens udløb var der i alt kommet blot fem indsigelser mod den nye lokalplan for Hovedgaden, som skal endelig vedtages af byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce